Nieuws 30 november 2016

De kosten en baten van VoorZorg in de nieuwe VoorZorg Infographic

VoorZorg ondersteunt jonge, zeer kwetsbare vrouwen tijdens de zwangerschap en de eerste twee levensjaren van hun kind. VoorZorg is tot nu toe het enige effectieve programma dat kindermishandeling voorkomt. Op initiatief van VUmc, in samenwerking met het NCJ en gefinancierd door ZonMw, is er nu een infographic ontwikkeld op maat voor gemeenten.

VoorZorg bestaat uit een intensief schema van huisbezoeken door een speciaal opgeleide verpleegkundige van de jeugdgezondheidszorg. Het programma is preventief en aanvullend op de reguliere zorg Alle 390 gemeenten in Nederland kunnen nu in de infographic zien hoeveel zwangere vrouwen er in hun gemeente in aanmerking zouden komen voor VoorZorg. Verder geeft de infographic informatie over het programma, de positieve effecten voor moeder en kind en de kosten en baten voor jouw gemeente.

Meer informatie?

Meer informatie over het programma VoorZorg vind je op de VoorZorg website. Interesse om VoorZorg ook in je gemeente te implementeren? Neem dan contact op met Marieke Timmermans.

Bron: VUmc

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.