Nieuws 17 februari 2023

De gezonde stad en de healthy village beweging

Onderzoek laat zien dat de omgeving van grote invloed is op onze algehele gezondheid. De JGZ zet daarom naast geïndiceerde en selectieve preventie ook in op preventie in de leer- en leefomgeving. Artsen Maatschappij + Gezondheid hebben zich verenigd in ‘de healthy village beweging’ om de omgeving waar jeugdigen opgroeien zo gezond mogelijk te krijgen. Praat mee over de gezonde stad en de healthy village tijdens het webinar op 20 april dit jaar. 

De gezonde stad biedt een ander perspectief op gezondheid. De publieke ruimte wordt gezien als een vehikel voor ontmoeting, veerkracht, veiligheid en gezondheid. En er is een groot pleidooi voor het zichtbaar maken van de leefwerelden achter de statistiek van gezondheidsrisico’s. Dat betekent dat tegenover kwantitatieve indicatoren voor een gezonde stad zij de ervaringen van mensen die in de stad maar weinig aan het woord komen, betrekken. Of zoals we in het geactualiseerde LPK zeggen: ‘Niet tellen maar vertellen’.

Webinar ‘De gezonde stad en de healthy village’

Donderdag 20 april in het webinar ‘De gezonde stad en de healthy village’ hebben de artsen M+G hoogleraar filosofie van de gezondheidszorg en auteur van de Gezonde stad, Klasien Horstman bereid gevonden een presentatie te geven over haar boek. Wil je meer weten over de gezonde stad en ook meebouwen aan de healthy village? Sluit je aan en kom meepraten op het webinar van 20 april 2023 van 15.00 tot 16.30 uur.

Aanmelden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.