Nieuws 22 januari 2014

Community Integrale Vroeghulp nu online

Gemakkelijk online kennis, praktijkvoorbeelden en informatie delen? Online samenwerken met partners, professionals, gemeenten en ouders op het gebied van Integrale Vroeghulp (IVH)? Dit kan vanaf nu op de community Integrale Vroeghulp.

Wat is Integrale Vroeghulp?

Integrale Vroeghulp is een samenwerkingsverband dat ondersteuning biedt aan gezinnen met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand of gedragsproblemen. Het samenwerkingsverband bestaat uit verschillende organisaties zoals MEE, kinderrevalidatie en kinderdagcentra. In dit samenwerkingsverband of netwerk kijken verschillende disciplines vanuit hun eigen expertise integraal naar de problematiek van een kind (0-7 jaar) kijkt, dat een  (dreigende) ontwikkelingsachterstand heeft. IVH betrekt de ouders bij het proces en versterkt hen, zodat zij zelf weer de regie kunnen nemen. De deelnemende organisaties zijn per regio verschillend. Iedere partner werkt vanuit zijn eigen organisatie en brengt daarmee zijn specifieke deskundigheid in.

Digitaal Platform en community

De afgelopen periode is hard gewerkt aan het verder uitbouwen van de website Integrale Vroeghulp naar een digitaal platform en nu is ook de community beschikbaar. Daarop staan best practices, samenvattingen van studies die gedaan zijn naar IVH, filmpjes en  ervaringsverhalen van ouders en beleidsstukken van gemeenten. Iedereen kan informatie halen en brengen, vragen stellen of een sub-community opstarten. De community brengt professionals, samenwerkingspartners, gemeenten en ouders  bij elkaar als het gaat om zorgen over de ontwikkeling van jonge kinderen.

Kennis en expertise online delen

In de community kunt u niet alleen kennis halen maar ook zelf brengen. U kunt kennis en ervaringen op het gebied van IVH delen in de vorm van een blog, interessante links, praktijkvoorbeelden, documenten of video’s. Ook kunt uin gesprek gaan met andere gebruikers met het starten van een discussie of een persoonlijk of groepsbericht. Alles wat u deelt kunt u zelf beheren. U bepaalt met wie u wat deelt. U kunt zelf een groep starten en daar mensen voor uitnodigen. U bepaalt zelf of die groep voor het publiek toegankelijk is of besloten. Op die manier kunt u informatie delen met een beperkte groep mensen.

Een greep uit de mogelijkheden op het digitaal platform:

·       Volg de Tweets vanaf de community en maak je eigen Tweet zichtbaar met #vroeghulp

·       Lees of lever aan een praktijkvoorbeeld

·       Lees of schrijf een BLOG

·       Bekijk de filmpjes over IVH op het IVH-Youtube kanaal

Nog geen lid van de community? Aanmelden kan via http://integralevroeghulp.pleio.nl/register

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de taskforce Integrale Vroeghulp, met de landelijke projectcoördinator: mw. drs. S. (Susan) Osterop, 06-132 14 994, sosterop@vgn.nl, Twitter:@vroeghulp

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.