Nieuws 12 maart 2019

Commentaarronde concept RVP-richtlijn Rota

Medio 2019 krijgen baby’s uit risicogroepen een vaccinatie aangeboden tegen het rotavirus. Dat heeft staatssecretaris Blokhuis besloten op basis van het advies van de Gezondheidsraad. Het gaat om kinderen die te vroeg zijn geboren, een laag geboortegewicht hebben of op een andere manier kwetsbaar zijn. Het RIVM heeft hiervoor een nieuwe richtlijn opgesteld. Graag nodigen wij je uit om op het concept van de RVP-richtlijn Rota te reageren. Dit kan tot uiterlijk 1 april 2019.

GA NAAR HET CONCEPT RVP-RICHTLIJN ROTA >

De RVP-richtlijn Rota

De RVP-richtlijn Rota is bedoeld voor jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en kinderartsen en is momenteel in de commentaarfase. De RVP Richtlijn rota wordt een apart hoofdstuk in de RVP-richtlijn Uitvoering 2019 en sluit aan bij de invoering van de vaccinatie tegen rotavirus bij risicokinderen die per medio 2019 opgenomen zal worden in het RVP. We willen je graag vragen als gebruiker deze concept Richtlijn RVP-richtlijn Rota te bekijken en zo nodig van commentaar te voorzien. 

Graag commentaar

Graag vernemen we je commentaar (algemeen, inhoudelijk, tekstueel) en de aard van het commentaar (aanpassing, toevoeging, verwijdering) via het reactieformulier. Indien je een aanpassing of toevoeging hebt, horen we graag het tekstvoorstel met (indien van toepassing) relevante referenties. Wij zijn naast suggesties voor de inhoud ook geïnteresseerd in suggesties voor de bruikbaarheid en verheldering van onduidelijkheden.   

De conceptrichtlijn is te vinden op het besloten gedeelte van de pagina Richtlijnen van het NCJ. Je kunt op deze pagina inloggen door een inlogcode aan te vragen bij Jan van den Brule via jvdbrule@ncj.nl

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.