Nieuws 19 december 2016

Ambassadeurs voor de jeugdverpleegkundigen gezocht  

De vakgroep Jeugdverpleegkundigen van V&VN Maatschappij & Gezondheid start een pilot Ambassadeurs voor de Jeugdverpleegkundigen. Het doel is persoonlijke leiderschapskwaliteiten te versterken om als ambassadeur het vak en de vakgenoten optimaal te kunnen vertegenwoordigen onder andere bij gemeenten, publiek en intern in de eigen organisatie. De deelnemers leren presenteren, debatteren, lobbyen en omgaan met de media en politiek.

Het leertraject is gebaseerd op het beroepsprofiel Verpleegkundige V&V2020, het expertisegebied jeugdverpleegkundige en het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020. De pilot is geïnspireerd door het succes van de opleiding Ambassadeurs voor de wijkverpleegkundigen. De deelnemers ontwikkelen en verdiepen in het bijzonder competenties als organisator en als samenwerkingspartner in nauwe samenhang met het kernbegrip leiderschap. Er zijn acht bijeenkomsten en de totale studiebelasting is 120 uur. De realisatie is mede mogelijk dankzij een subsidie van ZonMw, programma Versterking Uitvoeringspraktijk JGZ.

Meer informatie en deelnemen

Deelname staat open voor jeugdverpleegkundigen uit heel Nederland. Belangstellende jeugdverpleegkundigen zijn welkom bij de voorlichtingsbijeenkomst op 1 februari 2017 in Utrecht. Voor vragen en aanmelden kun je contact opnemen met projectleider Johan Lambregts via e-mail of tel. 0651 363 970.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.