Webinar ‘Seksuele ontwikkeling van kinderen’

27 november 2023 19:30 - 21:00 Online, via WebinarGeek

Op maandagavond 27 november van 19:30 tot 21:00 uur vindt weer een gezamenlijk webinar plaats voor professionals die werkzaam zijn in de kinderopvang en de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. In samenwerking met diverse partijen* biedt het NCJ  voor de tweede keer een gratis webinar, dit keer over seksuele ontwikkeling van kinderen.

Het centrale thema in het webinar is hoe we als professionals uit de kinderopvang en de jeugdgezondheidszorg samen de gezonde seksuele ontwikkeling van kinderen kunnen ondersteunen. Wat is een gezonde seksuele ontwikkeling? Hoe praat je hierover met kinderen? Welke houding neem je hierin aan? Wat bied je aan en waar vind je handige informatie? Hoe nemen we ouders/opvoeders hierin mee? Hoe gaan we met grensoverschrijdend gedrag om? In dit interactieve webinar delen diverse gastsprekers hun kennis.

Hanneke de Graaf
Hanneke de Graaf is programmamanager Kennisontwikkeling en onderzoeker bij Rutgers, Nederlands expertisecentrum voor seksualiteit. Zij neemt ons mee in hoe de seksuele ontwikkeling verloopt bij kinderen van 0 tot 6 jaar.

Nilüfer Gürses
Nilüfer Gürses is collega van Hanneke de Graaf en werkt eveneens bij het Nederlands expertisecentrum Rutgers. Zij neemt ons mee in wat kan helpen bij de seksuele opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind.

Annemieke Waage 
Annemieke Waage is onder andere trainer bij de kinderopvang academie, eigenaar van Professioneel Opvoeden en trainingsacteur en geeft een praktische vertaling van hoe je als professional in de kinderopvang en jeugdgezondheidszorg hier ouders en wellicht elkaar als partners bij kunt ondersteunen.

Schrijf je nu in om bij het webinar aanwezig te zijn. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail. Tijdens het webinar kun je via de chat jouw vragen stellen.

*Initiatiefnemers
Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), de brancheorganisatie voor de kinderopvang (BK), de  Gezonde Kinderopvang (GKO), de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK), de beroepsvereniging Pedagogisch Professionals in kinderopvang (PPINK) en expertisecentrum Pharos.

Samenwerking JGZ en kinderopvang in webinar ‘Taalrijke omgeving stimuleren’
Op 30 januari 2023 organiseerden we eerder al het webinar ‘Taalrijke omgeving stimuleren kinderopvang en JGZ’. Met ruim 1.100 kijkers was het webinar een groot succes!

Lees meer en kijk het webinar terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.