Webinar ‘Samen beleid maken voor een gezonde leer- en leefomgeving!’

30 januari 2024 14:30 - 16:00 Online, via Zoom

Tijdens de tweede conferentie van de Verenigde Naties over menselijke nederzettingen werd het volgende verklaard: ‘Het welzijn van kinderen is de ultieme indicator van een gezonde leefomgeving’. Andersom geredeneerd, hoe gezonder de leer-en leefomgeving, hoe gezonder het kind zich kan ontwikkelen. Het lag dan ook voor de hand dat Child Friendly Cities en de Healthy Village beweging elkaar gevonden hebben. Lees meer over deze samenwerking in een eerder verschenen nieuwsbericht.

Child Friendly Cities ondersteunen gemeenten om kindvriendelijker te worden. Een gemeente waar we onder andere kinderen een goede en gezonde start in het leven geven met een eerlijke kans, ongeacht hun afkomst, religie, geslacht. Een plek waar kinderen leren en leven in een veilige en schone omgeving met toegang tot groene ruimten, waar zij vrienden kunnen ontmoeten, kunnen spelen en genieten. En een omgeving waar hun stem gehoord wordt en zij beslissingen kunnen beïnvloeden die hen aangaan.

We weten immers hoe groot de invloed van de omgeving is op gezondheid en gedrag, het maakt uit waar je wieg staat: ‘It takes a healthy village to raise a healthy child’.

Tijdens het webinar op 30 januari 2024 van 14.30-16.00 uur gaan de deelnemers van de Healthy Village beweging, onder leiding van Ellen-Joan Wessels in gesprek met Esther Vreeburg, programmamanager Child Friendly Cities.

Meld je aan

Nodig van harte een ambtenaar/wethouder Jeugd, beleidsmedewerker gezondheid of andere samenwerkingspartner uit om samen naar het webinar te komen. Zodat we in verbinding optrekken in het creëren van een gezonde, kindvriendelijke leer-en leefomgeving.

Kindvriendelijk beleid maken we samen!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.