Scholing en praktijktest SINDA

1 februari 2023 13:30 - 17:00 NCJ, Churchilllaan 11, Utrecht

Wil je nog scherper leren kijken naar de ontwikkeling van een baby? En een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke onderbouwing van het ontwikkelingsonderzoek in de JGZ? Doe dan mee met de gratis scholing en praktijktest SINDA! 

SINDA is een nieuw gevalideerd ontwikkelingsinstrument die professionals ondersteunt om op beknopte wijze zowel de neurologie, de ontwikkeling als het gedrag van baby’s te evalueren. SINDA maakt het mogelijk kinderen met een hoog risico op ontwikkelingsstoornissen te identificeren en ouders gerichte adviezen te geven. In de JGZ wordt het van Wiechenonderzoek gebruikt om de ontwikkeling van 0-4 jarigen in kaart te brengen. Met behulp van een praktijktest willen we verkennen welke aanvullende rol SINDA kan spelen. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste JGZ-professionals van alle disciplines (JA, JV, VP) die werken met baby’s van 0 tot 1 jaar oud.

Wat krijg je?

  • gratis scholing in de uitvoer en interpretatie van SINDA
  • de handleiding (inclusief toegang tot online video-instructiemateriaal) kado van het NCJ

Wat vragen we van je?

  • deelname aan de scholing
  • SINDA uittesten in de praktijk
  • meedoen met evaluatieonderzoek:
    • deelname aan twee focusgroepen: een direct na afloop van de scholing en een ongeveer 2 maanden later (deze duurt 2 uur en vindt online plaats)
    • kort bijhouden van inzet van het instrument in de tussenliggende periode (bondig format wordt aangeleverd)

Alle disciplines die uitvoerend werken met baby’s van 0 tot 1 jaar kunnen zich inschrijven. Er zijn 24 plekken beschikbaar. Je hoort uiterlijk eind december of je definitief geplaatst bent. We streven naar een evenwichtige verdeling van disciplines en landelijke spreiding. Bij plaatsing committeer je je aan bovenstaande voorwaarden.

Meld je hier aan

Meer weten?

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.