JGZ Live! #1

31 januari 2023 15:00 - 16:30 Online

In JGZ Live! brengen we maandelijks mensen online samen om inspiratie te brengen en te halen om de jeugd zo gezond, veilig en kansrijk mogelijk te helpen opgroeien. Heel 2023 gaan we, steeds vanuit een ander perspectief, met elkaar in gesprek over hoe we mentale vooruitgang kunnen boeken. Collega’s uit het hele land, vanuit verschillende organisaties: JGZ, kinderopvang, onderwijs, jeugdhulp, gemeenten en zeker ook de jongeren zelf  – kunnen elkaar hier ontmoeten om samen met ons de dialoog aan te gaan.

Deze editie

In de eerste JGZ Live! sessie van dit jaar is Kees Kraaijeveld gastspreker. Kees is naast oprichter van de Argumentenfabriek, ook medeauteur van het boek Mentale Vooruitgang en onze bondgenoot in de landelijke denktank Mentale vooruitgang. Speciaal voor de Jeugdgezondheid is er een tweede boek geschreven: ‘Mentale vooruitgang van gezinnen’.

“Gezinnen zijn nog belangrijker dan de meeste mensen zich realiseren. De opvoeding van de jeugd bepaalt de toekomstige mentale kracht van onze samenleving. Willen we daadwerkelijk mentale vooruitgang boeken, dan moeten we nú investeren in de ontwikkeling van onze kinderen. We moeten van Nederland een werkelijk gezinsvriendelijke samenleving maken.”

Kees gaat met ons de dialoog aan over hoe een gezinsvriendelijk Nederland eruit kan zien. Over hoe we de mentale (veer)kracht van kinderen en jongeren vergroten. Thuis, in de kinderopvang, op school en in de samenleving. Iedereen die een bijdrage wil leveren, mee wil denken of inspiratie zoekt over hoe we samen kunnen werken aan mentale vooruitgang is welkom.

 

Meld je aan

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.