Bijeenkomst Aandachtsfunctionarissen Aanpak Armoede

18 september 2023 14:00 - 16:00 Online

Minimaal twee keer per jaar komen de aandachtsfunctionarissen Aanpak Armoede uit de JGZ bij elkaar om lokale en landelijke ontwikkelingen in de aanpak van kinderarmoede te bespreken. Kinderarmoede is één van de maatschappelijke vraagstukken die het NCJ met de samenwerkingspartners oppakt. JGZ is een belangrijke schakel in het signaleren en de preventie  van de (mogelijke) gevolgen van armoede én in het ondersteunen bij de opvoeding van gezinnen in armoede.

In deze bijeenkomst delen we de landelijke en lokale ontwikkelingen rondom kinderarmoede. Elke aandachtsfunctionaris deelt haar/zijn ervaringen, goede voorbeelden, de hindernissen, vragen, etc die zij en hun collega’s tegenkomen in de praktijk. De implementatie van de handreiking ‘Omgaan met armoede in de jeugdgezondheid’ maakt deel uit van de bijeenkomsten. De handreiking biedt praktische handvatten. tools, tips, om aan de slag te gaan als professional.

Programma

De agenda wordt in gezamenlijkheid bepaald.

 

Aanmelden

De aandachtsfunctionarissen Aanpak Armoede krijgen een agenda-uitnodiging met zoom-link toegestuurd. Ben jij ook aandachtsfunctionaris Aanpak Armoede en heb je niets ontvangen, neem dan contact op met Petra Kletter.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.