Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Petra Kletter adviseur
Telefoon: 06 - 53 97 58 14
E-mail: pkletter@ncj.nl

Verslag Kennisnetwerk JGZ 28 oktober 2019

vrijdag 29 november 2019

Op maandag 28 oktober kwamen staf- en beleidsmedewerkers en vertegenwoordigers uit de jeugdgezondheidszorg (JGZ) bijeen voor het Kennisnetwerk JGZ. De onderwerpen van dit kennisnetwerk waren ‘het Landelijk model ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas’ en de pijlers Weerbaarheid en Gezondheid van de JGZ Preventieagenda.

Het 'Landelijk model ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas' beschrijft een structuur om een lokale ketenaanpak voor kinderen met overgewicht of obesitas in te richten. Het is gebaseerd op praktijkervaringen van acht proeftuingemeenten: Almere, Amsterdam, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, Maastricht, Oss, Smallingerland en Zaanstad. Ineke Moerman (arts M&G, adviseur-coach ketenaanpak) gaf een boeiende presentatie over de ketenaanpak.

NCJ-adviseur Mark Weghorst ging met de aanwezige staf- en beleidsmedewerkers in gesprek over de vorderingen van de JGZ Preventieagenda pijler Weerbaarheid. De invulling van de pijler Gezondheid werd door NCJ-adviseur Ellen-Joan Wessels voor het eerst gepresenteerd aan de JGZ-organisaties. Het themadossier van de pijler Gezondheid is online. Mark en Ellen-Joan vertellen meer over de pijlers in de nieuwsbrief JGZ Preventieagenda van december. Meld je hier aan voor deze nieuwsbrief