Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Nathalie Drost adviseur
Telefoon:
E-mail: mazl@ncj.nl

Vernieuwde SPARK e-learning

maandag 30 november 2020

SPARK staat voor Signaleren van Problemen en Analyse van Risico bij opvoeden en ontwikkeling van Kinderen. De SPARK is een gestructureerd vraaggesprek waarin het perspectief en de ervaring van de ouder wordt gecombineerd met de expertise van de JGZ-professional. SPARK heeft een grote doorontwikkeling gemaakt. Naast de SPARK 18 is er inmiddels ook de preSPARK, SPARK36 en SPARK60 beschikbaar. GGD Zeeland heeft in samenwerking met Plusport de e-learning SPARK daarom volledig vernieuwd.

Verdiepingsmodules

De e-learning SPARK bestaat nu uit een basismodule waarin het wat, waarom en hoe aan de orde komt voor het werken met de SPARK. Daarop aanvullend leer je in de verdiepingsmodules per specifieke leeftijdsfase de bijbehorende SPARK’s toe te passen.

  • de preSPARK is in te zetten tijdens een prenataal huisbezoek
  • de SPARK18 is in te zetten bij de overgang van zuigeling naar peuter
  • de SPARK36 is in te zetten bij de overgang richting het kleuteronderwijs
  • de SPARK60 is in te zetten bij de overgang van kleuter naar schoolkind

In elke verdiepingsmodule wordt een leeftijdsspecifiek voorbeeld uitgelegd vanuit de terugkerende structuur en aanpak van de SPARK. Dit geeft je de kans om aan de hand van extra voorbeelden te leren en te zien hoe de SPARK werkt.

Benieuwd?

Log in bij de JGZ Academie om de SPARK e-learning te doorlopen.

Meer informatie

De SPARK e-learning is een onderdeel van de SPARK training. De e-learning is ook geschikt als naslagwerk voor SPARK getrainde professionals en als kennismaking met de SPARK voor (nog) niet opgeleide professionals en onderzoekers. Meer informatie over de SPARK, SPARK training en wetenschappelijke onderbouwing van de SPARK is te vinden op de website of neem contact op met Ingrid Staal, de ontwikkelaar van de SPARK.

Deze nieuwe e-learning is mede mogelijk gemaakt door ZonMw.