Nieuwsbericht

Training: 'Angst om weer naar school te gaan vanwege corona!'

donderdag 04 juni 2020

Nu de scholen langzamerhand weer open gaan, blijkt dat sommige ouders het nog te spannend vinden om hun kind naar school te laten gaan. De zorgen van ouders zijn natuurlijk zeer begrijpelijk en in een aantal gevallen ook terecht. Maar hoe voer je een goed gesprek hierover?

In de training “Angst om weer naar school te gaan vanwege corona!” ga je samen met andere deelnemers aan de slag om dit gesprek goed vorm te kunnen geven. Het NCJ levert een actieve bijdrage aan deze training. De training is dan ook zeker interessant voor JGZ-professionals. Je krijgt argumenten aangereikt die pleiten voor het schoolbezoek van de leerling. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan praktische inhoudelijke vragen rond het virus en de schoolgang. Onafhankelijk daarvan ligt de focus van de training op:

  • Wat is angst en wat doet het met ouders en kinderen?
  • Hoe voer je een gesprek met iemand die angstig is?
  • Vragen wat er nodig is, zodat de leerling wel naar school kan.

Voor wie?

Voor iedereen die beroepsmatig (leerplichtambtenaren, onderwijspersoneel, jeugdgezondheidszorg) betrokken is bij het weer naar school gaan in deze 'coronatijd'.

Na afloop van de training ben je in staat om deze gesprekken op een zodanige wijze vorm te geven dat de ouder zich gehoord voelt. Daardoor wordt de kans groter dat de schoolgang weer op orde komt. In een aantal gevallen zullen er meerdere gesprekken nodig zijn.

Wanneer?

De training vindt online plaats op verschillende data en tijden. De trainingen op 4 juni en 9 juni zitten helaas al vol. Voor de trainingen op 10 juni en 12 juni kun je je nog inschrijven. Bekijk voor meer informatie en inschrijven de website van Ingrado

Bekijk ook: