Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Nynke Steenbergen adviseur
Telefoon: 06 - 28 27 00 76
E-mail: nsteenbergen@ncj.nl

Terugblik Week van de Ouder 2020

donderdag 25 juni 2020

Van 1 t/m 7 juni organiseerde het NCJ voor de derde keer de Week van de Ouder. Een initiatief om aandacht te vragen voor het aansluiten bij de leefwereld van ouders en hun ouderschap. Dit jaar stonden de buffers van ouderschap, het veerkrachtsysteem van ouders, centraal. We delen graag de praktijktool, het resultaat van de Week van de Ouder, en blikken terug op de afsluitende JGZLive!-sessie waarin we hebben nagepraat over wat de buffers betekenen in de dagelijkse werkzaamheden van professionals.

Praktijktool

Tijdens de Week van de Ouder zoomden we dagelijk in op één van de buffers van ouderschap: een solidaire gemeenschap, een goede taakverdeling, het innemen van een metapositie en de ‘goede ouder’-ervaringen. We deelden artikelen, video’s en podcasts over de buffers, geschreven en gemaakt door deskundigen. Deze bijdragen hebben we gebundeld. Hierbij lanceren we dan ook met trots de praktijktool ‘Buffers: het veerkrachtsysteem van ouders’.

Bekijk de praktijktool ‘Buffers: het veerkrachtsysteem van ouders’ >

JGZLive! 9 juni

Afsluitend aan de Week van de Ouder, op 9 juni, blikten we via JGZLive!, samen met JGZ-professionals en de experts, terug op de Week van de Ouder. We bespraken wat de buffers betekenen voor de dagelijkse werkzaamheden van de professionals en hoe je als professional nog beter kunt aansluiten bij de leefwereld van ouders.


Tijdens deze sessie droeg ‘standup blogger’ Merel Steinweg een inleidende en afsluitende blog voor. In de inleidende blog blikt zij terug op de Week van de Ouder. De afsluitende blog schreef ze live tijdens JGZLive!

Lees de blogs van Merel Steinweg >

Terugblik Week van de Ouder door José Koster >

Twitterverslag

Bekijk wat er op Twitter gebeurde rondom de Week van de Ouder met de hashtag #aansluitenbijouders

Meedenken Week van de Ouder 2021

De Week van de Ouder is in ontwikkeling en de ambitie is dat de week de komende jaren uitgroeit tot een landelijke actieweek. Wil je meedenken over de Week van de Ouder 2021? Stuur een mail naar ouderschap@ncj.nl

 

Bekijk ook: