Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Ellen-Joan Wessels adviseur
Telefoon: 06 - 13 27 67 62
E-mail: ejwessels@ncj.nl

Landelijk JGZ innovatieatelier 23 januari 2019

donderdag 24 januari 2019

Op 23 januari kwamen de innovatiepioniers (en hun introducés) weer samen op het landelijke JGZ innovatieatelier van het NCJ. Dit atelier stond in het teken van creatieve werkvormen, bewegend leren met inzet van games en de methodiek van vloggen in de JGZ.

Bekijk het programma >

Nieuw bij het innovatieatelier: Corinne Kirpestein

Corinne Kirpestein, jeugdverpleegkundig én jeudverpleegkundige ambassadeur bij GGD Gelderland-Zuid nam voor de eerste keer deel aan het NCJ innovatieatelier. In haar vlog deelt ze haar ervaringen en vertelt zij over wat zij (JGZ-)collega’s wil meegeven.

Springlab: innovatief bewegen

Marloes Wardenier, coördinator VVE én jeugdverpleegkundige ambassadeur bij JGZ West-Brabant Careyn, vertelt over de mogelijkheden die zij ziet voor bewegend leren voor peuters. Tijdens het innovatieatelier vertelde Jan-Paul de Beer hier meer over. Springlab is innovatief op het gebied van bewegend leren voor peuters. Hun passie is op een innovatieve manier problemen oplossen en zij hebben als doelstelling kinderen meer door de dag heen te laten bewegen en leren hieraan te koppelen. Op dit moment hebben zij games voor peuters ontwikkeld gericht op oa. voedseleducatie, VVE, sociaal-emotionele ontwikkeling en creativiteit. Innovatie Pioniers kunnen ideeën aandragen voor nieuwe games die bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van jonge kinderen.

Bekijk de website van Springlab >

Vloggen: daar moeten we wat mee binnen de JGZ!

Marlinda Stam, beleidsadviseur bij Rivas/Careyn én innovatie pionier vertelt over wat belangrijk is voor het maken van effectieve vlogs.

Bekijk de video over José Plette van GGD IJsselland over dialoogsessies 'Aansluiten bij ouders van nu' >

Tijdens het innovatieatelier gaven Merel van Kessel en Christiaan Baillieux van Radar Advies en Ilse Schramel van de GGD RU input op de methodiekontwikkeling vloggen in de JGZ.

Bekijk de presentatie van Radar advies >

Lees het vlogonderzoek met tips >

Over het NCJ innovatieatelier

Het landelijke innovatienetwerk van het NCJ komt 5 keer per jaar samen in het innovatieatelier om in co-creatie te werken aan vernieuwing binnen de JGZ. De pioniers worden gestimuleerd op zoek te gaan naar ruimte om de beweging naar vernieuwing in gezamenlijkheid in te zetten binnen de eigen organisatie. Dit betekent ook: buiten de muren van de eigen organisatie kijken. Samen verbinden, versterken en vernieuwen we.

Lees meer over het NCJ innovatieatelier >

Bekijk ook: