Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Ellen-Joan Wessels adviseur
Telefoon: 06 - 13 27 67 62
E-mail: ejwessels@ncj.nl

JGZ Live! komt met tweede seizoen

woensdag 29 juli 2020

Dinsdag 28 april trapten we af met de allereerste JGZ Live! Met dit netwerkconcept speelden we direct in op de behoefte van JGZ-ers om tijdens de coronacrisis, ondanks de fysieke afstand, toch met elkaar verbonden te blijven. We hebben goed nieuws: JGZ Live! gaat, na een korte zomerstop, door! We nodigen managers, staf- en beleidsmensen, professionals en studenten in de Jeugdgezondheid van harte uit om vanaf 9 september 2020 gratis deel te nemen aan de wekelijkse inspirerende JGZ Live!-sessies.

JGZ Live! is tijdens de coronacrisis ontstaan als middel om met elkaar in contact te blijven. We zijn trots dat we zoveel managers, staf- en beleidsmensen en professionals hebben mogen ontvangen in onze online ontmoetingsruimte. De combinatie van mensen uit diverse functies maakt dat we ieder onderwerp vanuit verschillende hoeken kunnen belichten. Binnen anderhalf uur ben je voorzien van actuele kennis rondom een onderwerp en kun je jouw werkweek geïnspireerd voorzetten.

Een korte terugblik

De afgelopen elf weken zijn diverse onderwerpen langsgekomen. We bespraken de uitdagingen binnen de JGZ rondom corona. Met tips en praktische tools hielpen we elkaar een stap vooruit. Frank van Leerdam (inspecteur gezondheidszorg en jeugd) benadrukte dat de coronacrisis voor een ‘kansentijdperk’ zorgt: “Nu is het moment om te innoveren”. Hierdoor besloten we met elkaar een aantal preventiepartners te verkennen, zoals ouders en de jeugdtandarts. Paul van der Velpen nam ons mee in de klantroutes vanuit Kansrijke Start, waardoor we het zorg- en hulplandschap beter in kaart kunnen brengen. Twee enthousiaste therapeuten, Eveline Beerkens en Dinco Verhelst , lieten zien hoe je door middel van liedjes, versjes en spelvormen de onrust van jonge kinderen kunt ombuigen naar rust door middel van ‘griefelen’. Er was een terugblik op de Week van de Ouder met de lancering van de praktijktool: Buffers: het veerkrachtsysteem van ouders. Ook spraken we over morele dilemma’s tijdens de coronacrisis en hoe een moreel beraad je helpt om met elkaar een moeilijke beslissing te nemen. 

Een nieuw seizoen JGZ Live!

Na een succesvol eerste seizoen zijn we vanaf woensdag 9 september graag weer terug met nieuwe inspirerende sprekers en interessante onderwerpen. Zo gaan we in dialoog met slaapexpert Rob Henst over de laatste inzichten rondom slapen, de betekenis voor de gezondheid en wat je preventief hierin kan betekenen. Esra van Beelen neemt ons mee in de mindset waarbij je met verbeeldingskracht de culturele (spel)regels onderzoekt, om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Wil jij sterk staan in uitdagende en veranderlijke situaties, met meer speelsheid en minder stress-klachten? Doe dan mee met de ‘School for Ninja’. Ook gaan we verder met de serie ‘JGZ zoekt (nieuwe) preventiepartners’. 

Heb jij nog tips voor de programmering in het najaar? Met wie wil jij de dialoog aangaan? Neem contact op met Ellen-Joan Wessels via ejwessels@ncj.nl.

TNO: nieuwe partner JGZ Live!
Vanaf 16 september 2020 verwelkomen wij een nieuwe partner in JGZ Live! TNO praat jou wekelijks in een kwartiertje bij over de laatste updates rondom innovaties en deelt de nieuwste onderzoeksresultaten.

Jij doet toch ook mee?

Deelnemen aan JGZ Live! is gratis. In anderhalf uur ben je geïnspireerd en is jouw kennis over een specifiek onderwerp weer up-to-date. Binnen JGZ Live! is er altijd ruimte voor het stellen vanvragen. Je kunt je nu al inschrijven voor specifieke sessies in september of je schrijft je meteen in voor het hele seizoen! We zien je graag bij JGZ Live!

Bekijk het programma en meld je gratis aan voor JGZ Live! >