Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Yvonne Vanneste onderzoeker, adviseur
Telefoon: 06 - 83 77 83 91
E-mail: yvanneste@ncj.nl

Heeft jouw organisatie een gecertificeerd Van Wiechen-instructeur?

dinsdag 29 juni 2021

De afgelopen jaren heeft het NCJ in samenwerking met de NSPOH de registratie tot instructeur Van Wiechen geprofessionaliseerd. Naast een vijfjaarlijkse, transparante onderwijscyclus voor de bijscholing van de reeds gecertificeerde instructeurs, is ook het register van bestaande Van Wiechen-instructeurs opgeschoond (volgens de geldende voorwaarden voor registratie). Het doel hiervan is de kwaliteit van de instructeurs te borgen en te bevorderen.

Voor het correct kunnen uitvoeren en interpreteren van het Van Wiechenonderzoek is scholing en training nodig. Jaarlijks wordt door de NSPOH een cursus aangeboden voor de opleiding tot gecertificeerd Van Wiechen-instructeur. Deze cursus richt zich op het verwerven van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de uitvoer en interpretatie van het Van Wiechenonderzoek, en voor het opleiden en begeleiden van de collega-jeugdartsen, verpleegkundig specialisten en jeugdverpleegkundigen binnen de eigen organisatie. Van Wiechen-instructeurs verzorgen zelf de scholing en training van medewerkers binnen hun eigen organisatie.

Aanmelden cursus gecertificeerd instructeur Van Wiechen ontwikkelingsonderzoek

Heeft jouw organisatie nog geen Van Wiechen-instructeur, maar is deze wens er wel? Volg dan de driedaagse module tot gecertificeerd instructeur Van Wiechen ontwikkelingsonderzoek. Op 12 oktober start een nieuwe groep.

Lees meer informatie en meld je aan >

Let op: er zijn nog maar een aantal plekken beschikbaar.