JGZ Live! - Paul van der Velpen over klantroutes

Wekelijks live via beeldbellen in verbinding met jouw JGZ-collega’s uit heel het land. Tijdens JGZ Live! sessies schakelen we snel op landelijk niveau en werken we slim samen. We wisselen ideeën uit en delen nieuwe werkwijzen. Wat houdt anderen bezig? Wat is de aanpak? Welke vernieuwende wegen bewandelen zij? En zijn deze succesvol of waren ze een waste of time? Deel kansen en leer samen!
Datum
17 juni 2020
Tijd
15:00-16:30 uur
Locatie
online, via Zoom

Meld je direct aan voor JGZ Live!

Deze week: Paul van der Velpen over klantroutes.

De juiste zorg op de juiste plek. Op het juiste moment. Dat is in de reguliere situatie van belang, en zeker ten tijde van een crisis. Je wilt dat in de reguliere situatie de zorg bij kwetsbare groepen komt, en zeker ten tijde van een crisis omdat het risico groot is dat een crisis kwetsbare groepen extra treft. Het bouwen van klantroutes kan daar goed bij helpen. Daarom is in opdracht van VWS de tool 'klantroutes kansrijke start' ontwikkeld.

De tool kan helpen om in de lokale situatie zicht te krijgen op het preventie-landschap. Is het compleet, of zitten er gaten in omdat voorzieningen die essentieel zijn om kwetsbare doelgroepen te bereiken ontbreken. Ook wanneer het preventie-landschap compleet is, dan nog moeten de klantroutes aansluiten. Een goede aansluiting tussen b.v. verloskundige zorg en jeugdgezondheidszorg is cruciaal. 

Paul van der Velpen (adviseur publieke gezondheid) heeft samen met Adja Waelput(directeur Healthy Pregnancy 4 All), Julie Huibregtsen (sociaal marketeer) en Nicolette Verduin (expert digitale zorg) op basis van gesprekken met tientallen mensen in de praktijk de tool ontwikkeld. In JGZLive! wil hij graag met geïnteresseerden in gesprek over de tool en hoe je het in de praktijk kunt gebruiken om actuele vragen te beantwoorden.

Hoe ga je prioriteren? Welke doelgroep geef je meer aandacht, welke even minder?  Hoe beslis je welke doelgroep digitaal te bedienen via bv beeldbellen?

 

Welke vraag wil jij aan Paul van der Velpen stellen?

Stel je vraag voor voor 15 juni in het aanmeldformulier. De vragen worden in de presentatie meegenomen.

Meld je aan voor JGZ Live! 

 

Zo werkt het

  • Meld je kosteloos aan voor JGZ Live! via dit formulier. Draag desgewenst ideeën of gespreksonderwerpen aan. 
  • Ontvang een uur voorafgaand aan de JGZ Live! sessie de link per mail om de sessie te kunnen bijwonen. Instructies voor Zoom worden meegestuurd. 
  • Laat je inspireren tijdens de JGZ Live! sessie en ga met andere JGZ-collega’s in gesprek. Een NCJ-adviseur leidt het gesprek. 
  • Blijf op de hoogte van wie waarmee bezig is en laat je inspireren door het JGZ Live! overzicht. 
  • Deel jouw ervaringen en tips met ons!

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk