NCJ platform

Het NCJ ontwikkelt een informatieplatform genaamd het NCJ platform, wat bestaat uit verschillende producten die onderling met elkaar samenhangen. Zoals onderzoek en monitoring, registratiemodules voor onder andere VoorZorg en Stevig Ouderschap, modulaire JGZ-richtlijnen en inhoudelijke onderdelen zoals een gedigitaliseerde workflow van de BasisDataSet JGZ. De verschillende producten worden met elkaar verbonden zodat er een melding komt als voorgestelde wijzigingen in een product een effect heeft op een ander product.

Ontwikkeling en veiligheid

Het NCJ platform wordt in fasen ontwikkeld en biedt veel mogelijkheden tot uitbreiding van (nieuwe) producten en functies. Het NCJ platform voldoet aan de (strengste) NEN-normeringen, wet- en regelgeving en privacy en security eisen. Dit wordt regelmatig gecheckt.

Aanleiding

We zijn gestart met het ontwikkelen van het NCJ platform omdat er behoefte is aan landelijk inzicht in de de JGZ door middel van data, uniforme registratie van NCJ interventies, kunnen anticiperen op snellere doorontwikkeling en vernieuwing van de JGZ richtlijnen, inzicht in het wijzigingstraject BDS JGZ en het verbinden van onderzoek en praktijk.

Product onderzoek en monitoring

Het product onderzoek en monitoring zorgt ervoor dat JGZ-data vanuit de JGZ-organisatie naar het NCJ platform kan waarna onderzoekers hier onderzoek mee kunnen doen. Daarnaast creƫert het de mogelijkheid voor een dashboard en een landelijke benchmark.

Meerwaarde

De meerwaarde van het product onderzoek en monitoring voor de JGZ-organisaties is:

  • Dat zij altijd zelf in control zijn bij het wel of niet leveren van data voor een onderzoek.
  • Na het leveren van de data aan het NCJ platform wordt er een kwaliteitsrapport opgeleverd. Hiermee kan de JGZ-organisatie zelf beoordelen waar de registratie verbeterd kan worden.
  • Dat er een dashboard komt waarin de beschikbare data getoond worden die onder andere voor lokaal beleid gebruikt kunnen worden.
  • Dat er benchmark beschikbaar komt die voor landelijk en regionaal beeld gebruikt kunnen worden.
  • Dat ze zelf geen query hoeven te maken, dit wordt in het NCJ platform gedaan.
  • Dat ze met hun eigen verzamelde data zelf onderzoek kan doen.
  • Dat zij ondersteund en ontzorgd worden bij het delen van de data aan de onderzoekers waaronder onderzoekers die JGZ-data willen combineren met CBS-microdata in de CBS-omgeving.
  • Dat JGZ-data die naar het CBS gaan ook op NCJ platform aanwezig blijven en daarmee toegankelijk blijven voor de JGZ-organisatie en andere onderzoekers.

Het aanleveren van data aan het NCJ platform is in een testomgeving gereed. De overige diensten zijn in ontwikkeling.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.