Nieuws 14 juni 2017

Zorgpunten bij gebruik Baby Box

De Baby Box is een kartonnen doos gevuld met basisbenodigdheden die aanstaande ouders aangeboden wordt om hun baby een goede start te geven. In Finland is dit al jaren een gebruik voor iedere aanstaande moeder. Ook in Nederland is de doos verkrijgbaar. VeiligheidNL adviseert toch om een baby in een eigen bedje of wiegje te leggen.

Bij de berichtgeving in de media over het gebruik van de doos als baby slaapplek, wordt aangegeven dat de ervaring is dat de wiegendoodcijfers sterk afnemen. Hiervoor is echter onvoldonde bewijs. Wel wordt gedacht dat de doos een voordeel kan zijn in gezinnen waar ouders geen bedje of wiegje kunnen veroorloven. Het alternatief is namelijk dat ouders samen met hun baby in het ouderlijk bed gaan slapen. Een eigen slaapplek voor je baby draagt bij aan het voorkomen van wiegendood. Het slapen samen met je baby in het ouderlijk bed brengt risico’s met zich mee en wordt afgeraden.

Geen geschikt alternatief

VeiligheidNL adviseert om een baby te slapen te leggen in een eigen wieg of bedje. De baby box is volgens hen geen alternatief. Er zijn namelijk een aantal zorgpunten bij het gebruik van de doos als slaapplek voor je baby.

Bekijk de zorgpunten >>

 

Bron: Veiligheid.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.