Nieuws 31 mei 2018

Week van de Ouders: Leestip

Alle ouders willen het beste doen voor hun kind. Dat vraagt veel van hen en maakt hen kwetsbaar. Hoe kun je daar als professional oog voor hebben en tegelijkertijd hun ouderschap versterken? Daarover gaat het themanummer van Augeo Magazine ‘Ouderschap in beeld’ (editie 8, mei 2018)

Van 28 mei t/m 1 juni 2018 vindt de eerste Week van de Ouders plaats. Een initiatief van de BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid waarmee zij aandacht vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders. Aanleiding voor deze week is de Internationale Dag van de Ouder op 1 juni. Deze dag is in 2012 door de Verenigde Naties uitgeroepen om ouders in alle delen van de wereld te waarderen voor hun onzelfzuchtige en levenslange toewijding aan hun kinderen.

De première van de documentaire ‘Ticket to the tropics’ over de druk op ouders vormde maandag de aftrap van de Week van de Ouders. Dinsdag konden JGZ-professionals de documentaire bekijken, gevolgd door een dialoog over aansluiten bij ouders. Vandaag delen we graag het Augeo Magazine themanummer ‘Ouderschap in beeld’ met je. Een leestip voor professionals die werken met ouders. In de rubriek ‘Samenwerken met ouders – wat kunnen we van anderen leren?’ vertelt NCJ-adviseur Marieke Timmermans over hoe de JGZ bezig is om nog meer aan te sluiten bij ouders.

Lees het thema nummer van Augeo

Bekijk ook

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.