Nieuws 28 januari 2021

Webinar uitvoering en organisatie cruciale rol van de centrale zorgverlener

Op 22 maart vindt het tweede webinar plaats over de integrale aanpak Kind naar Gezonder Gewicht, gericht op kinderen met overgewicht of obesitas en hun gezin. Na het eerste meer algemene webinar wordt deze keer dieper ingegaan op de uitvoering en organisatie van de cruciale rol van centrale zorgverlener (CZV). Deze spin in het web is vast aanspreekpunt van het kind en het gezin en coördineert de samenwerking tussen betrokken lokale professionals uit zowel het zorg- als sociaal domein.

Er is veel ruimte voor verhalen en inzichten uit de praktijk. Verschillende ervaringsdeskundigen vertellen over de wijze waarop zij deze spilfunctie uitvoeren, organiseren en faciliteren.

Met elkaar gaan we in op:

  • de inhoud en uitvoering van deze rol;
  • de wijze waarop de rol gefinancierd kan worden;
  • de meest recente lokale en regionale ontwikkelingen m.b.t. de organisatie van de rol.

MELD JE AAN >

Deelnemende gemeenten aan het woord
Op 29 oktober 2020 vertelden meerdere gemeenten tijdens het eerste webinar, georganiseerd in samenwerking met VNG, waarom zij juist voor deze aanpak hebben gekozen. Bekijk hier de opnames van wethouder Songuel Mutluer van de gemeente Zaanstad, centrale zorgverlener Anita Eggenkamp van de gemeente Dordrecht, beleidsadviseur Ashley Wevers van de gemeente Roermond en projectleider Moniek Bazuin van de gemeente Cuijk.

Meer weten?

Ondine Engelse

adviseur

Lees meer over Ondine Engelse

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.