Nieuws 21 november 2022

Webinar terugkijken: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?

Op woensdag 16 november organiseerden de partners uit het netwerk ‘Zicht op Buiten’ een webinar voor ouders: ‘Help hoe krijg ik mijn kind naar buiten?’ Meer dan 100 aanmeldingen lieten de grote interesse in dit onderwerp zien. Het bewustzijn over het belang van buitenspelen groeit. Buitenspelen is niet alleen goed voor de longen, de motoriek en voor creativiteit, daglicht helpt ook om de ogen zo gezond mogelijk te houden. Heb je het webinar gemist? Je kunt het terugkijken.

Terugkijklink

Nadat je op de link hebt geklikt, kun je het webinar direct bekijken.

Bekijk het webinar

Informatie over het webinar

Kinderen zitten steeds jonger en steeds vaker achter een beeldscherm. Voor gezonde ogen, conditie, gewicht en motoriek is zoveel binnen zitten en beeldschermgebruik niet gezond. Wil je meer weten over deze onderwerpen en ben je benieuwd hoe je als ouder kunt bijdragen aan minder beeldschermgebruik? Heb je vragen zoals: waar leg ik de grens als het gaat om schermtijd voor mijn kind? En wil je meer weten over de waarde van de 20-20-2 methode? Kijk dit webinar van 16 november 2022 dan terug. Het webinar is ontwikkeld door het netwerk Zicht op Buiten onder leiding van Vasanthi Iyer en in samenwerking met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Samenwerkingspartner Alles is Gezondheid maakte dit webinar mede mogelijk.

Het netwerk Zicht op Buiten gaat graag rechtstreeks met ouders van kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar in gesprek over het belang en de relatie tussen (oog)gezondheid en buitenspelen. Als ouder krijg je kennis aangereikt vanuit de wetenschap, door oogarts en hoogleraar Caroline Klaver maar ook over de mogelijkheden van onderwijs door Muriel Weltens, Functionaris Gezondheidsbevordering & Gezonde School adviseur. Jeugdverpleegkundige en mediacoach Nickie Vialle en jeugdarts Vasanthi Iyer verbinden de wetenschappelijke kennis met voorbeelden uit de praktijk.

Over het netwerk ‘Zicht op Buiten’

Het netwerk Zicht op Buiten zet zich in om de gezondheid van kinderen te bevorderen. Door kennis, praktijk en ervaringen van ouders samen te brengen. Kinderen stimuleren om veel buiten te spelen heeft een positief effect op hun motorische ontwikkeling, hun sociaal emotionele ontwikkeling, hun leervermogen én een groot positief effect op hun ooggezondheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.