Nieuws 16 juni 2020

Voorkom taalzorgen met praten

Veel peuters en kleuters hebben problemen met taal en daardoor een verhoogd risico op sociale, emotionele-, gedrags- en leesproblemen. Vroege signalering maakt eerdere diagnose en behandeling mogelijk. Hiermee zijn veel problemen te voorkomen.

In samenwerking met Vakblad VROEG schreef NCJ-adviseur Lieke van der Meulen het artikel ‘Voorkom taalzorgen met praten’. Het artikel is verschenen in de tweede editie 2-2020 van Vakblad VROEG, waar het thema ‘praten’ centraal staat. Je kunt het volledige artikel lezen via onderstaande link.

Lees het volledige artikel uit Vakblad VROEG ‘Voorkom taalzorgen met praten’ >

Bekijk ook eerdere artikelen over Integrale Vroeghulp die verschenen in edities van Vakblad VROEG:

2020
Vakblad VROEG 1-2020 – ‘Werken aan optimale ontwikkelkansen’ >

2019
Vakblad VROEG 4- 2019 – ‘Investeer in tijdig beïnvloeden van Early Life Stress’ >
Vakblad VROEG 3-2019 – ‘Synergie in onderwijs- en zorgbehoefte’ >
Vakblad VROEG 2-2019 – ‘Meer doen met vroege behandeltrajecten’ >
Vakblad VROEG 1-2019 – ‘Integrale Vroeghulp veelal nog witte vlek’ >
 
Bestellen

Een los exemplaar van de nieuwe editie van Vakblad Vroeg (€ 10,00, incl. porto) is te bestellen via de website. De prijs voor een abonnement is € 25,00 (Ned.) of € 30,00 (België), zie het aanmeldformulier. Kijk voor meer informatie over Vakblad Vroeg op: www.vakbladvroeg.nl.

Vragen en informatie

De landelijke coördinatie van Integrale Vroeghulp ligt bij het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Wil je weten hoe expertise voor het  jonge kind (Integrale Vroeghulp) in jouw regio is georganiseerd of Integrale Vroeghulp zelf vormgeven? Neem dan contact op met landelijk adviseur Integrale Vroeghulp Lieke van der Meulen via 06 131 364 99 of lvandermeulen@ncj.nl.

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.