Nieuws 18 december 2023

Uitspreken, afspreken, aanspreken

NCJ-adviseur Mark Weghorst vatte alle kennis over samenwerken tussen verschillende domeinen en professionals mooi samen. In een column in het magazine Collectief brengt hij die kennis terug tot drie kernelementen: uitspreken, afspreken, aanspreken.

Leertraject collectief werken

Het NCJ draagt bij aan het project Integraal Werken in de Wijk en Mark Weghorst is één van de betrokken adviseurs. In het kader van IWW droeg hij bij aan een leertraject rond collectief werken. Met verschillende praktijken (gemeenten, buurtteams) werd onderzocht wat werkte om de beweging van individuele (hulp-)vragen naar collectief aanbod te maken. Daarbij ging het vanzelfsprekend ook vaak over de uitdagingen in de onderlinge samenwerking.

In de afronding van het leertraject is een magazine gemaakt door de collega’s van Movisie, genaamd Collectief, waar Mark ook een bijdrage aan heeft geleverd. Het leertraject krijgt een vervolg: de komende tijd wordt aandacht besteed aan preventief werken. Onder aanvoering van Movisie werken we opnieuw met een aantal gemeenten uit het land aan een beter begrip en een nog beter onderbouwde uitvoering van dit thema.

Lees de column ‘Uitspreken, afspreken, aanspreken’

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.