Nieuws 7 april 2014

Symposium “Ukkies – hun brein en mediaopvoeding”

Kunnen media educatief zijn voor jonge kinderen? Hoe spelen en leren jonge kinderen en (hoe) past het gebruik van media daar in? Mediaopvoeding van het jonge kind is een relatief nieuw en onbekend terrein. Onze kennis op dit gebied is nog beperkt en behoeft nog verdere doorontwikkeling. Maar op basis wat we nu wél weten, kunnen opvoeders en professionals wel al hun mediaopvoeding aanpak kiezen/ hun beleid uitzetten.

Om opvoeders en professionals uit o.a. de kinderopvang, mediacoaches, bestuurders en beleidsmakers hierin op weg te helpen organiseert Mediawijzer.net het Symposium “Ukkies – hun brein en mediaopvoeding”.

Datum: 15 april

Tijd: 12.30 – 17.45

Locatie: Instituut voor Beeld & Geluid, Hilversum

Tijdens het symposium zullen onder anderen Drs. Peter van Nunen (Klinisch Neuropsycholoog EPI), Marianne de Valck (adviesbureau Spelen en Speelgoed), prof. dr. Peter Nikken (Nederlands Jeugdinstituut) en Eline Kwantes (Dromenkroon en jurylid Media Ukkie Award) ingaan op het thema ukkies en mediaopvoeding.

Het symposium wordt feestelijk wordt afgesloten met de uitreiking van de Media Ukkie Award voor beste app voor ukkies door Marjolijn Bonthuis (juryvoorzitter Media Ukkie Award en adjunct-directeur ECP). Dagvoorzitter van het symposium is Justine Pardoen (Bureau Jeugd en Media).

Kijk voor aanmelden en het volledige programma hier

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.