Nieuws 24 mei 2017

Slaaphuisjes: Wat vindt het NCJ?

Stichting Opvoeden.nl legde het NCJ en andere betrokken organisaties de volgende vraag voor: Wat vinden jullie het het fenomeen ‘slaaphuisjes’? Door buiten slapen zou een baby meer vitamine D aanmaken en dieper slapen door de rustige omgevingsgeluiden. Het fenomeen lijkt overgewaaid uit Scandinavië, waardoor ouders hier in Nederland zich afvragen of het ook voor hun baby werkt.

Bettie Carmiggelt gaf een reactie namens het NCJ:

,,Ik ben het met Sylvia Nossent eens dat op deze manier een baby geen vitamine D aanmaakt. Daar heb je zon voor nodig. Maar een verduisterd plekje is zo gek nog niet, want een baby moet juist de zon vermijden. De huid is zo dun dat er grotere kans is op verbranding. De frisse lucht van buiten zou kalmerend werken, maar die frisheid hangt volgens mij sterk af van de plaats waar je het kind buiten laat slapen.

Ik kan me voorstellen dat vlak naast een snelweg of een fabriek je beter binnen kunt slapen. Ook vraag ik me af welke invloed het heeft op de gezondheid. Jonge kinderen hebben een nog niet volgroeide afweer en worden daardoor makkelijker verkouden. Is het dan verstandig om hen bij lage temperatuur buiten te laten slapen?”

Lees het volledige artikel >>

 

Bron: Stichting Opvoeden.nl

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.