Nieuws 14 november 2018

RIVM onderzoek over doorverwijzing naar bewegen

Het RIVM voert in opdracht van het ministerie van VWS een onderzoek uit naar het doorverwijzingsproces van de eerstelijnszorg naar bewegen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een doorverwijzing naar een lokale beweegaanbieder, een buurtsportcoach of een gecombineerde leefstijlinterventie. Hiervoor is het RIVM op zoek naar jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die een vragenlijst willen invullen over het doorverwijzen van cliƫnten naar bewegen.

Ga direct naar de vragenlijst >

Wat wordt onderzocht?

Het RIVM wil graag weten om welke redenen cliënten worden doorverwezen naar bewegen, en waar ze dan naartoe worden verwezen. Maar ze zijn ook benieuwd naar de redenen om niet door te verwijzen naar bewegen. Om een compleet beeld te krijgen, is het RIVM op zoek naar jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die cliënten regelmatig doorverwijzen naar bewegen, maar juist ook naar jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die dat minder vaak of helemaal niet doen. 

Wat houdt deelname in?

Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 5 tot 15 minuten van je tijd in beslag. Als je de vragenlijst invult, geef je de onderzoekers van het RIVM toestemming om de informatie te gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar doorverwijzing naar bewegen. Jouw privacy is volledig gewaarborgd.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Anne Loyen van het RIVM via anne.loyen@rivm.nl.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.