Webinar 6 december 2023

LPK-proof inwerken – verdiepingsbijeenkomst 16 november 2023

Op 16 november 2023 was de verdiepingsbijeenkomst ‘Hoe kunnen we nieuwe JGZ-collega’s ondersteunen bij zorg op maat via een onboarding/inwerkprogramma?’

Bekijk de presentatie

Reacties deelnemers

Er is veel enthousiasme voor de wijze waarop de collega’s van de GGD Amsterdam vorm hebben gegeven aan op maat ondersteuning van hun professionals bij het inwerken.

Uit de chat

“Mooie ideeën en presentatie!”
“Super interessant, uitdagend en inspirerende bijeenkomst.”
“Wat het mij gebracht heeft: in de eigen organisatie hebben we een uitgebreid plan voor inwerken en begeleiden stagiaires, maar helaas nog niet voor de nieuwe collega’s. En wat mooi die verbinding te maken met de visie van het LPK. Echt een eyeopener om beter voor nieuwe collega’s te kunnen zorgen. Ik neem deze input mee naar mijn eigen organisatie om het gesprek verder te voeren over het inwerken van nieuwe medewerkers.”

Samenvattend

Het door de collega’s uit Amsterdam ontwikkelde traineeship van 9 maanden voor nieuwe medewerkers is een nieuwe werkwijze waar veel interesse voor is en men graag van wil leren. Het aan de voorkant meenemen van nieuwe collega’s in het LPK-gedachtegoed past bij onze preventieve sector. Een goed onboarding/inwerkprogramma met expliciete aandacht voor het LPK kan helpen bij de beweging die de Jeugdgezondheid maakt, van gestandaardiseerde zorg naar het invoeren van zorg op maat.

Samen optrekken

Heb jij ook mooie initiatieven, experimenten of ideeën om te delen? In het innovatiecafé  kunnen we je ervaringen verbinden met collega’s uit het hele land. Neem contact op met NCJ-adviseur Ellen-Joan Wessels.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.