Webinar 16 februari 2023

Opname JGZ Live! 15 februari 2023

JGZ Live! 15 februari 2023

In JGZ Live! brengen we maandelijks mensen online samen om inspiratie te brengen en te halen om de jeugd zo gezond, veilig en kansrijk mogelijk te helpen opgroeien. Heel 2023 gaan we, steeds vanuit een ander perspectief, met elkaar in gesprek over hoe we mentale vooruitgang kunnen boeken. Collega’s uit het hele land, vanuit verschillende organisaties: JGZ, kinderopvang, onderwijs, jeugdhulp, gemeenten en zeker ook de jongeren zelf  – kunnen elkaar hier ontmoeten om samen met ons de dialoog aan te gaan.

In JGZ Live! van februari hebben we ons verder verdiept in mentale vooruitgang. Dit keer was de hoofdgast Peter Dijkshoorn, kinder- en jeugdpsychiater (niet meer praktiserend). Peter werkt nu voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten( VNG) als ‘landelijk ambassadeur lerend jeugdstelsel’.

We kennen de krantenberichten: “De Nederlandse jeugd behoort tot de gelukkigste van de wereld” én “De Nederlandse jeugd krijgt steeds meer jeugdhulp”. Hoe kan dat samengaan? Hoe kijkt Peter vanuit zijn achtergrond als kinder- en jeugdpsychiater hiernaar en wat kan een lerend jeugdstelsel hierin betekenen? Kan preventie en jeugdhulp hier meer samen in optrekken?

Bekijk de presentatie

Meer over JGZ Live!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.