Nieuws 29 oktober 2021

NCJ podcast: Merel Steinweg in gesprek met Else en Sasha over veerkracht

In NCJ-podcasts delen jeugdigen, ouders, professionals en experts hun persoonlijke verhalen. Laat je beroeren, inspireren en activeren om samen te werken aan gezonde, veerkrachtige generaties. Het Baarnsche bos is voor moeder Else (36 jaar) en dochter Sasha (20 jaar) een speciale plek. Op deze speciale plek gaat sociaal pedagoog Merel Steinweg met hen in gesprek over veerkracht. ‘De shit uit je verleden, is de mest voor je toekomst.’ Else en Sasha hebben samen veel meegemaakt. En dat heeft hen ook wat gebracht. Ook schreef Sasha een blog ‘Geluk(t)’.

Besluiter de podcast – Als niets vanzelfsprekend is, is alles een wonder >

Geluk(t)

Sasha schreef ook een blog ‘Geluk(t)’ over een moeilijke periode in haar leven en haar zoektocht naar geluk. Ze kreeg een depressie en heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt om de depressie volledig achter haar te laten. Deze stappen hebben haar laten inzien dat de welbekende quote “what doesn’t kill you makes you stronger” voor haar echt waar is. Zij hoop dat dit voor anderen ook geldt! Deze ervaring gunt ze iedereen van harte en deelt daarom met alle liefde haar verhaal. Het op deze manier, helpen van andere mensen is als een droom die uit komt. Haar eigen ervaring inzetten om mee te denken, al is het maar om één persoon anders naar de situatie te laten kijken, doet haar goed.

‘Op een dag (05-10-2019 om precies te zijn) realiseerde ik me opeens dat ik me onwijs gelukkig voelde. Ik zat in de tuin met een kampvuurtje en mensen van wie ik hield. Een lucht vol sterren boven me en de lichte roes van een biertje. Ik kon het me niet voorstellen, het voelde alsof ik een marathon had gewonnen. Ik had het gehaald!’

LEES SASHA’S BLOG ‘GELUK(T) >

Meer weten?

Linda van den Haak

communicatieadviseur

Lees meer over Linda van den Haak

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.