Nieuws 17 januari 2017

Meld je nu aan voor het congres Jeugd in Onderzoek

Het programma van Jeugd in Onderzoek, dé ontmoetingsplek voor iedereen betrokken bij de jeugdsector, staat online. Twee internationale keynotes, ruim 40 deelsessies en volop gelegenheid om te netwerken. Meld je snel aan en kies de deelsessies van je voorkeur. Het thema van het congres op maandag 13 maart 2017 is ‘Werken met het beste bewijs’.

‘Dit congres helpt mij bij het ontwikkelen van een overstijgende blik. Ik zie dit als belangrijk onderdeel van mijn vak. Daarom ben ik ook dit jaar deelnemer aan Jeugd in Onderzoek.’ Aldus Jeanette Provoost, Stafarts/Adviseur Gezondheidsbeleid regio Noord-Arts M&G.

Internationale keynotes en meer dan 40 deelsessies

In de ochtend spreken twee internationale keynotes. Michael Little, Co-Director aan The Dartington Social Research Unit, spreekt rond het thema ‘Werken met het beste bewijs’. Louis Cauffman, klinisch psycholoog en bedrijfseconoom, spreekt over oplossingsgericht werken. In de middag kun je kiezen uit meer dan 40 deelsessies. Ook voor de jeugdgezondheidszorg (JGZ) selecteerden wij een ruime keuze. Voor alle deelsessies moet je je inschrijven. Je maakt je keuze dus vóóraf en kunt zien wie er nog meer dezelfde naar de sessie gaan.

Posterstraat en innovatieplein

Gedurende de ontvangst, wisselpauzes en de ruime lunchpauze heb je de mogelijkheid om in de foyer te netwerken en de posterstraat en het innovatieplein te bezoeken. Tijdens een posterpresentatie wordt kort en bondig iets verteld over het betreffende onderzoek of bijvoorbeeld een bijzonder praktijkvoorbeeld. Op het innovatieplein maak je kennis met de laatste ontwikkelingen van ‘wat werkt’. Dit kunnen (praktijk-)interventies zijn maar ook technische innovaties in jeugdonderzoek, praktijk en beleid.

Dé ontmoetingsplek voor iedereen betrokken bij de jeugdsector

Jeugd in Onderzoek is voor iedereen die betrokken is bij de brede jeugdsector. Het doel van het congres is uitwisseling van kennis door interactie en netwerken. En de verbinding tussen praktijk, beleid en onderzoek in de hele brede jeugdsector: JGZ, Jeugdhulp, Jeugd-ggz, preventie, justitie, gemeenten, sociaal werk, zorg, onderwijs en opleidingen.

Aanmelden

Aanmelden doe je via de website www.jeugdinonderzoek.nl. Je ontvangt vervolgens een link om je aan te melden voor de deelsessies.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.