Nieuws 16 december 2020

Kennisvoucherregeling ZonMw

ZonMw heeft een toegankelijke kennisvoucherregeling beschikbaar gesteld bestemd voor gemeenten, jeugdsector en opleiders die in of voor de jeugdsector werkzaam zijn. Met een voucher van maximaal 10.000 euro kunnen zij kennis die is ontwikkeld binnen de werkplaatsen jeugd toepassen in de eigen werkpraktijk.

Voucherregeling voor gemeenten, organisaties en opleiders in de jeugdsector

De Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (AWTJ) hebben in de afgelopen tijd een schat aan kennis opgedaan en bruikbare producten ontwikkeld. Met de voucher kunnen deze producten nu, met ondersteuning van de werkplaats, toegepast worden binnen andere organisaties. Met als doel de jeugdhulp verder te versterken.

Als gemeente, jeugdorganisatie en opleidingsinstelling kunt je deze laagdrempelige kennisvoucher bij ZonMw aanvragen. Met de voucher kan een kennisproduct dat is ontwikkeld door de academische werkplaatsen transformatie jeugd, met ondersteuning van deze werkplaats, worden ingezet binnen de context van de eigen werkpraktijk.

De ronde zal lopen via het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Dat houdt in dat de oproep maximaal een jaar open blijft, tenzij het totale budget van de ronde eerder is uitgeput. Een verdere toelichting op dit proces en andere randvoorwaarden lees je in het bericht op de website van ZonMw.

Om welke kennis en producten gaat het?

In de kennisetalage vind je de 15 beschikbare producten waarvoor een kennisvoucher kan worden aangevraagd. Deze producten richten zich op thema’s als eigen regie, eenzaamheid, armoede, diversiteitsgevoelig werken en kwetsbare jongeren. Ook interessant voor de jeugdgezondheidszorg. Ook de vorm is divers: het aanbod bestaat uit onder andere methodieken, workshops, scholingstrajecten en tools. Deze producten worden toegelicht met een korte tekst en met een vlog van de werkplaats. Hierin vertellen zowel ontwikkelaars als gebruikers over hun ervaringen met het kennisproduct.

Meer informatie

Heb je vragen over het proces? Neem dan contact op met Iris den Hartog of Merlijne Jaspers via awtjeugd@zonmw.nl. Heb je inhoudelijke vragen over (één van) de producten? Neem dan contact op met de contactpersoon van de betreffende voucher.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.