Nieuws 9 december 2021

JongerenHulpOnline.nl: vernieuwd, verbeterd en uitgebreid

In het kader van het herstelpakket coronagelden van VWS heeft Alles is Gezondheid samen met NCJ en Sardes de mogelijkheid gekregen om JongerenHulpOnline.nl door te ontwikkelen. Voor 1 januari 2022 zal de vernieuwde website gelanceerd worden.

JongerenHulpOnline.nl werd gestart in de corona-zomer van 2021 toen het NCJ en Alles is Gezondheid in korte tijd een website inrichtten waar ze een aantal belangrijke online hulpbronnen bij elkaar brachten voor jongeren. De aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren is onverminderd nodig en vandaar dat VWS ook graag de mogelijkheid bood om de website een update, upgrade en uitbreiding te laten ondergaan. In een klein projectteam met Wico Mulder en Cuno de Haas (Alles is Gezondheid), Puk Witte (Sardes) en Mark Weghorst (NCJ) wordt stevig doorgewerkt om dit mogelijk te maken.

What’s new?

Op de website staan straks meer dan 20 online hulpbronnen voor jongeren (12-27 jaar) die allemaal gratis, anoniem en landelijk dekkend een vorm van hulp bieden. Die hulpbronnen vallen uiteen in drie grote groepen:

  1. De generieke hulpbronnen: kindertelefoon, alles oke, JouwGGD, Luisterlijn. Hier treffen jongeren ruime beschikbaarheid van tijden om te bellen of te chatten en kunnen ze met een diversiteit aan vragen terecht.
  2. De hulpbronnen die zich vooral richten op mentale gezondheid: Praten Online, Psychosenet, 113 Zelfmoordpreventie, Mind Korrelatie. Bieden hulp bij vooral mentale problemen.
  3. Specifieke hulpbronnen: rond eetproblemen, gendervragen, geldproblemen, scheiding, geweld en misbruik.

Op de website treffen jongeren een handig menu waarmee ze door een aantal vragen snel bij de goede hulp terecht komen. Daarnaast zijn er films gemaakt (onder andere met Mind Young Studio) waarmee de drempel om hulp te vragen verminderd wordt. Een campagne op social media staat inmiddels ook in de steigers.

Netwerkvorming

In oktober bleek tijdens een netwerkbijeenkomst al dat er grote bereidheid is tussen de verschillende hulpbronnen om met elkaar samen te werken. JongerenHulpOnline.nl biedt zelf geen hulp, maar helpt het rijke landschap aan hulpbronnen te ontsluiten. In 2022 gaan we daarom door met de ontwikkeling van de website en met het verbinden van de partijen die op de website te vinden zijn.

Ook voor professionals, ouders, scholen

De website is informatief voor jongeren, omdat het goede hulp binnen handbereik brengt. Daar kunnen ook professionals, scholen en ouders hun voordeel mee doen. Ook voor hen zal er informatie te vinden zijn op de site.

We leggen momenteel de laatste hand aan de lancering van de vernieuwde website. Een sneak-preview is al te vinden op de oude site van JongerenHulpOnline.nl die met het oog op de komende verandering al van kleur is veranderd.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.