Nieuws 5 januari 2016

Informatie Veiligslapen.info voortaan op Opvoeden.nl

Ouders en opvoeders vinden voortaan nóg meer informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid op één plek. Op Opvoeden.nl staat per 1 januari 2016 de informatie van Veiligslapen.info. Deze website ontwikkelde de Stichting Wiegedood speciaal voor ouders. Wanneer ouders na het lezen vragen hebben of hulp zoeken, worden ze doorverwezen naar de jeugdgezondheidszorg.

Samenwerken aan informatie over veilig slapen
In april 2015 nam het NCJ de preventieve activiteiten van de Stichting Wiegedood over, inclusief de beide websites van de stichting met informatie over veilig slapen en de preventie van wiegendood. Alle informatie over preventie wiegendood en veilig slapen is te vinden op de NCJ website via wiegendood.nl en in de JGZ-richtlijn preventie wiegendood (www.jgz-richtlijn.nl).
Om de informatie over veilig slapen, vooral voor ouders, nog beter vindbaar te maken, heeft het NCJ Opvoeden.nl gevraagd de inhoud van de website veiligslapen.info over te nemen. Door de overname is de informatie op opvoeden.nl over veilig slapen verrijkt en zijn er een paar nieuwe onderwerpen bij gekomen, waaronder inbakeren en samen slapen met de baby. Veiligslapen.info is vanaf 1 januar1 2016 uit de lucht.

Informatie blijft betrouwbaar en actueel
De teksten op Opvoeden.nl worden getoetst en geactualiseerd door landelijke kennis- en thema-instituten. Het NCJ doet dat waar nodig voor de teksten over veilig slapen. We zijn benieuwd wat jij als professional van de informatie vindt. Heb je vragen of aanvullingen? Geef het door aan contact@stichtingopvoeden.nl en help mee de informatie betrouwbaar en actueel te houden!

Waar is de nieuwe informatie te zien?
Kijk vanaf 1 januari 2016 op www.opvoeden.nl/veiligslapen Heeft u nog een link naar Veiligslapen.info op uw website staan? Vervang deze dan door Opvoeden.nl/veiligslapen.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.