Nieuws 8 december 2016

Gezonde Kinderopvang, voor een Gezonde Start

Jonge kinderen verdienen gezonde eerste levensjaren. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. Kinderopvangorganisaties kunnen nu kosteloos een pedagogisch (staf)medewerker laten opleiden tot coach Gezonde Kinderopvang. In februari 2017 start de maandelijkse train-de-trainerscursus ‘Een Gezonde Start’. Een unieke scholing over gezond opvoeden in de kinderopvang.

De train-de-trainerscursus ‘Een Gezonde Start’ leidt een pedagogisch (staf)medewerker op tot coach Gezonde Kinderopvang. Dit is een samenwerkingsverband van landelijke kennisinstituten, organisaties en branchepartners, gecoördineerd door het RIVM Centrum Gezond Leven en het Voedingscentrum. De coach Gezonde Kinderopvang fungeert als aanspreekpunt rond gezonde leefstijl en schoolt collega’s hoe zij een gezonde, actieve en veilige omgeving bieden en zelf het gezonde voorbeeld zijn. Tijdens de training leren de deelnemers te werken met de aanpak van Gezonde Kinderopvang. Na afloop weten zij in welke stappen het werken aan leefstijlthema’s écht onderdeel wordt van de organisatie. Zowel de aanpak als de scholing is ontwikkeld in opdracht van de ministeries van VWS en SZW .

Aanmelden 

De eerste tweedaagse training is op maandag 6 en dinsdag 7 februari 2017 (op een centrale locatie in Nederland). Deelname is gratis (incl. verblijf en overnachting). Het aantal plaatsen is beperkt, aanmelden kan op gezondekinderopvang.nl.

Meer weten?

Kijk voor alle informatie over de aanpak, gezondheidsthema’s, scholing en partners op gezondekinderopvang.nl. Vragen over de train-de-trainerscursus kun je hier naar e-mailen en algemene vragen e-mail je naar het RIVM.

 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.