Nieuws 28 januari 2021

De GroeiGids app is vernieuwd

De GroeiGids app is vernieuwd: een nieuwe frisse vormgeving en verbeterde navigatie. Ouders vinden in de app antwoord op al hun vragen over gezond opgroeien en opvoeden.
Zo ondersteunt de GroeiGids app alle (aanstaande) ouders in Nederland in elke levensfase met betrouwbare informatie.

Meer gebruiksgemak

Met een nieuwe frisse vormgeving en verbeterde navigatie is de app klaar voor de toekomst. De vernieuwde menubalk onderin en het overzichtsscherm zorgen voor meer gebruiksgemak.

Dit is de GroeiGids app

In de GroeiGids app vinden ouders alle informatie die ze nodig hebben: van zwangerschap tot 18 jaar. Met de app houden (aanstaande) ouders de ontwikkeling en groei van hun kind bij. Door het toevoegen van foto’s en video’s maken ouders een mooi groeialbum, dat (als pdf) bewaard kan worden als herinnering voor later. Via de appberichtenservice ontvangen ouders daarnaast betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden. De berichten sluiten aan bij de duur van de zwangerschap en/of de leeftijd van het kind. Zo ondersteunen we ouders in elke levensfase.

Op het YouTube-kanaal van de GroeiGids vinden ouders een kort filmpje met uitleg over de app.

Voor alle ouders in Nederland

De GroeiGids app is ontwikkeld door 20 samenwerkende GGD- en JGZ-organisaties in heel Nederland. Ouders in deelnemende regio’s vinden in de app ook contactgegevens van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) in hun regio. Hiermee stimuleert de app het contact tussen ouders en de JGZ.

Winactie

De app is maandag 25 januari feestelijk gelanceerd met een winactie op Facebook en Instagram.
Ouders wordt gevraagd de meest bijzondere mijlpaal van hun kind of zwangerschap te delen. De drie leukste reacties winnen een voorleesboek.

Achtergrondinformatie

De GroeiGids ondersteunt het werk van verloskundigen, kraamzorgorganisaties en de Jeugdgezondheidszorg. Met de serie GroeiGidsen, groeigids.nl en de GroeiGids app bieden we (aanstaande) ouders betrouwbare voorlichting en ondersteuning in alle leeftijdsfases.

De GroeiGids app wordt ontwikkeld door 20 samenwerkende GGD- en JGZ-organisaties in Nederland. GroeiGids en Opvoedinformatie Nederland werken gezamenlijk in één redactie om ouders in heel Nederland van betrouwbare informatie te voorzien over gezond opgroeien en opvoeden.

Meer informatie vind je op de website van GroeiGids.

Meer weten?

Linda van den Haak

communicatieadviseur

Lees meer over Linda van den Haak

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.