Nieuws 15 maart 2017

Congres Jeugd in Onderzoek goed bezocht

Op 13 maart organiseerde het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) samen met ZonMW, TNO en het NJI (Nederlands Jeugdinstituut) het congres Jeugd in Onderzoek. De 13e editie van dit congres vond plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.

Igor Ivakic, directeur van het NCJ opende dit congres, dat geldt als dé ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken is bij de jeugdsector. Tijdens de opening startte hij met het verhaal van een bewezen interventie: VoorZorg. Deze interventie sloot aan bij het thema van het congres: ‘Werken met het beste bewijs’.

Ivakic: “Preventie creëert een voorsprong voor ieder kind, daarom zetten we met z’n allen in op samen leren samen doen. Voor de jeugdgezondheidszorg betekent dit investeren in de preventieagenda.”

Na de opening van het congres spraken twee internationale keynotes: Michael Little en Louis Cauffman. Tijdens de lunchpauze werd volop genetwerkt en bezochten deelnemers de posterstraat en het innovatieplein. ’s Middags waren zij drie rondes actief bezig. Zij konden kiezen uit ruim 40 deelsessies in de vorm van netwerktafels, interactieve workshops en lezingen.

Het congres Jeugd in Onderzoek wordt jaarlijks georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van het congres.

Bron: ZonMw, Jeugd in Onderzoek

 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.