Nieuws 29 april 2021

Bijeenkomst juridische toolkit

In maart werd de geactualiseerde versie van de juridische toolkit gepubliceerd. Het NCJ organiseert, samen met ActiZ Jeugd en GGD GHOR NL, bijeenkomsten om de belangrijkste punten uit deze toolkit toe te lichten. Ook is er tijdens de bijeenkomsten de gelegenheid om vragen te beantwoorden.

Privacy

Iedere JGZ-professional werkt dagelijks met persoonsgegevens en heeft dus dagelijks te maken met privacy. Hoe je met deze persoonsgegevens om moet gaan valt onder regelgeving in verschillende wetten. In de juridische toolkit is deze informatie vertaald naar de uitvoeringspraktijk van de JGZ.

Verschillende onderwerpen aan bod

Tijdens de bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod. Wie is je gesprekspartner? Wanneer mag ik nu kijken in een dossier van een broertje of zusje? Wanneer mag ik informatie delen met derden? Hoe ga ik om met de informatie die in een volwassen dossier staat maar ook relevant is voor het kind dossier? Deze vragen en nog meer komt aan bod tijdens de bijeenkomst.

Wanneer

Er zijn drie bijeenkomsten gepland:

vrijdag 28 mei van 12.00 – 13.00 uur (online via Zoom)
maandag 31 mei van 16.00 – 17.00 uur (online via Zoom)
dinsdag 1 juni van 12.00 – 13.00 uur (online via Zoom)

Voor wie

De bijeenkomst is voor iedereen die werkt in de JGZ: jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten, managers, functionaris gegevensbescherming, enzovoorts. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er kunnen maximaal 75 deelnemers per sessie deelnemen. Als er meer animo is zal er een extra bijeenkomst georganiseerd worden.

Vragen die er leven worden gebundeld en komen, als Vraag en Antwoord, op de website van het NCJ. Ook zullen het NCJ, ActiZ Jeugd en GGD GHOR NL een bijeenkomst organiseren voor bestuurders om hen te informeren over de toolkit en bespreken wat er leeft in de organisaties.

Aanmelden

JE KUNT JE HIER AANMELDEN

*kies één datum

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.