Nieuws 20 maart 2017

Basisopleiding VoorZorgverpleegkundige nu te volgen bij NSPOH

Vanaf 2017 wordt de Basisopleiding VoorZorgverpleegkundige in samenwerking met het NCJ, door de NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) uitgevoerd. Op 15 mei 2017 start een nieuwe groep deelnemers.

In de Basisopleiding VoorZorgverpleegkundige leren hbo-verpleegkundigen (niveau 5 of A met aanvullende MGZ-opleiding) hoe VoorZorg wordt uitgevoerd. Zij werken bij een JGZ-organisatie die is aangesloten bij VoorZorg Nederland. Met goede werkbegeleiding en na succesvolle afronding van deze basisopleiding kunnen deelnemers zich laten certificeren als VoorZorgverpleegkundige. Als VoorZorgverpleegkundige ondersteunen zij jonge vrouwen bij hun eerste zwangerschap en bij de verzorging en opvoeding van hun kind.

Kwaliteit

Het NCJ draagt bij aan de inhoud van de basisopleiding. Met de expertise van de NSPOH kan de kwaliteit van de opleiding worden verbeterd en methodisch beter onderbouwd. De opleiding is geaccrediteerd door de V&VN. De interventie VoorZorg blijft in beheer van het NCJ, dat de landelijke uitrol en implementatie in jeugdgezondheidszorgorganisaties stimuleert en zorgt voor de doorontwikkeling van het programma. Ga voor meer informatie naar de webpagina over VoorZorg

Bron: NSPOH

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.