Nieuws 25 januari 2017

Ambassadeurs voor de jeugdverpleegkundigen gezocht

De vakgroep Jeugdverpleegkundigen van V&VN Maatschappij & Gezondheid start een pilot Ambassadeurs voor de Jeugdverpleegkundigen. Als ambassadeur ga je je onder andere inzetten bij presentaties, debatten, pers, scholingen en gemeenteraadsvergaderingen. En je inspireert managers en ambtenaren, maar ook aankomend talent. Dit leer je te doen tijdens de pilot.

Elke jeugdverpleegkundige kan zich aanmelden om mee te doen aan de pilot. Je leert dan presenteren, debatteren, lobbyen en omgaan met de media en politiek. Je versterkt je persoonlijke leiderschapskwaliteiten om als ambassadeur het vak en je vakgenoten optimaal te kunnen vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld bij gemeenten, publiek, maar ook intern in de eigen organisatie.

De pilot

Het leertraject is gebaseerd op het beroepsprofiel Verpleegkundige V&V2020, het expertisegebied jeugdverpleegkundige en het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020. De pilot is geïnspireerd door het succes van de opleiding Ambassadeurs voor de wijkverpleegkundigen. Je ontwikkelt en verdiept in het bijzonder competenties als organisator en als samenwerkingspartner, in nauwe samenhang met het kernbegrip leiderschap. Dit doe je in acht bijeenkomsten, met een totale studiebelasting van 120 uur. ZonMw (programma Versterking Uitvoeringspraktijk JGZ) subsidieert de pilot.

Meld je aan

Elke jeugdverpleegkundigen uit Nederland kan meedoen. Belangstellende jeugdverpleegkundigen zijn welkom bij de voorlichtingsbijeenkomst op 1 februari 2017 in Utrecht. Je kunt je hiervoor per e-mail aanmelden bij projectleider Johan Lambregts. Voor vragen kun je hem ook e-mailen of bellen (tel. 06-51 36 39 70). Meer informatie vind je in de flyer en in het document Pilot Leertraject Ambassadeurs voor de Jeugdverpleegkundigen.

 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.