Nieuws 12 juni 2014

24 juni NIP Studiedag Excessief Huilen

De sectie Het Jonge Kind van het NIP organiseert op 24 juni aanstaande de studiedag: Preventie ontmoet Specialist (vice versa) rond de richtlijn Excessief huilen. De studiedag richt zich op preventie van veel huilen en begeleiding van ouders met baby’s die veel huilen.

Het doel van de studiedag is uitwisseling van ervaring tussen professionals vanuit onder meer de Jeugd GezondheidsZorg (JGZ) en Jeugd-GGZ. Zij gaan in discussie over verschillende behandelmethoden bij regulatieproblemen van de baby, met huilen als speciaal aandachtspunt.

Na een inleidende ochtend, met lezingen en een paneldebat over de richtlijn Excessief Huilen tussen deskundigen uit het onderzoeks-en praktijkveld, kunnen deelnemers zich in de middag middels workshops (o.a. RRP en inbakeren, VHT/VIB, babymassage, IMH ouder-kindbehandeling), verdiepen in de praktische uitvoering van verschillende behandelmethoden op het gebied van excessief huilen.

Het publiek zal bestaan uit professionals uit jeugd GGZ, jeugdgezondheidszorg, gezondheidszorg (denk aan ziekenhuizen), en verdere belangstellenden. Meer informatie en het programma kunt u vinden op de site van het NIP.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.