Webinar

Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?

16 november 2022 20:00 - 21:00 Online

Kinderen zitten steeds jonger en steeds vaker achter een beeldscherm. Voor gezonde ogen, conditie, gewicht en motoriek is zoveel binnen zitten en beeldschermgebruik niet gezond. Wil je meer weten over deze onderwerpen en ben je benieuwd hoe je als ouder kunt bijdragen aan minder beeldschermgebruik? Heb je vragen zoals: waar leg ik de grens als het gaat om schermtijd voor mijn kind? En wil je meer weten over de waarde van de 20-20-2 methode? Sluit dan aan bij het webinar van 16 november, georganiseerd door netwerk Zicht op Buiten onder leiding van Vasanthi Iyer in samenwerking met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Alles is Gezondheid biedt als samenwerkingspartner bij dit derde webinar weer ondersteuning. 

Het netwerk Zicht op Buiten gaat graag rechtstreeks met ouders van kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar in gesprek over het belang en de relatie tussen (oog)gezondheid en buitenspelen. Als ouder krijg je kennis aangereikt vanuit de wetenschap, door oogarts en hoogleraar Caroline Klaver maar ook over de mogelijkheden van onderwijs door Muriel Weltens, Functionaris Gezondheidsbevordering & Gezonde School adviseur. Jeugdverpleegkundige en mediacoach Nickie Vialle en jeugdarts Vasanthi Iyer verbinden de wetenschappelijke kennis met voorbeelden uit de praktijk.

Het netwerk Zicht op Buiten zet zich in om de gezondheid van kinderen te bevorderen. Door kennis, praktijk en ervaringen van ouders samen te brengen. Kinderen stimuleren om veel buiten te spelen heeft een positief effect op hun motorische ontwikkeling, hun sociaal emotionele ontwikkeling, hun leervermogen én een groot positief effect op hun ooggezondheid.

Aanmelden

Ken je iemand voor wie deze bijeenkomst ook interessant kan zijn? Stuur deze link gerust door in je netwerk. Aanmelden kan via deze link . Noteer de datum vast in je agenda!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.