Scholingsdag jeugdartsen vanuit de werkgroep SMA Leerplicht

20 september 2022 09:00 - 16:30 Gardens Oudlaen, Oudlaan 4 te Utrecht

Een wet die in de nieuwe context van het sociaal domein van kracht is gebleven, is de Leerplichtwet. Mede met het oog op ‘passend onderwijs’ is de toepassing van de Leerplichtwet strikter geworden en is er bij gemeenten vaker behoefte aan onafhankelijk sociaal-medisch advies in dit verband.

De decentralisatie van de AWBZ en de Kanteling van de Wmo zijn achter de rug. De Wlz, Wmo 2015 en de Jeugdwet zijn in 2015 van kracht geworden, de effecten zijn inmiddels duidelijk merkbaar. Er zijn tal van andere actualiteiten – in samenhang met de decentralisatie – die ook op zichzelf direct van groot belang zijn voor gemeenten en zorgaanbieders. Een wet die in de nieuwe context van het sociaal domein van kracht is gebleven, is de Leerplichtwet. Mede met het oog op ‘passend onderwijs’ is de toepassing van de Leerplichtwet strikter geworden en is er bij gemeenten vaker behoefte aan onafhankelijk sociaal-medisch advies in dit verband.

Tijdens de studiedag wordt ingegaan op de actualiteit:

  • Leerplichtwet
  • Ontwikkelingsrichting
  • Actualiteiten en ervaringen, juridisch en medisch
  • Opstellen adequaat sociaal-medisch advies
  • Behandeling ingebrachte vragen en casuïstiek

Het programma is interactief, waarbij theorie en de praktijk elkaar afwisselen. Voor casuïstiek en vragen van de cursisten is uiteraard ook alle
ruimte.

Doel van deze dag

Kennis overdragen omtrent de laatste stand van zaken in het sociale domein met focus op de Leerplichtwet, juridisch en medisch
gezien. Deelnemers kennen de actuele ontwikkelingen en kunnen deze toepassen in hun medische advisering en dagelijkse werkzaamheden.

Bekijk hier het volledige programma

Kosten

De kosten zijn € 275,- ex B.T.W. per persoon, inclusief koffie/thee en lunch.

Aanmelden

Meld je aan door het aanmeldformulier te downloaden en te mailen naar onderwijs@tpsme.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.