Online kick off: vernieuwe inspiratiegids beweegstimulerende inrichting JGZ locaties

17 september 2024 16:00 - 17:00 Online

Hoe kunnen we in ons eigen gedrag laten zien dat wij staan voor een gezonde leer- en leefomgeving waarin we verleiden tot bewegen? Dat was ooit de startvraag die innovatiepioniers zich in het innovatieatelier 5 jaar geleden stelden. Ze voegden de daad bij het woord en in samenwerking met Kenniscentrum Sport & Bewegen werd een pilot ‘Beweeguitnodigend inrichten consultatiebureau’ gestart. Inmiddels zijn vele JGZ organisaties gestart met het vernieuwend inrichten van hun werkomgeving waarin kinderen tot 4 jaar en hun ouders worden gestimuleerd te bewegen en het gesprek hierover aan te gaan. En groeit het aantal JGZ organisaties nog steeds. We hebben nieuwe voorbeelden, ervaringen en tips voor jullie samengebracht in een update van de inspiratiegids beweegstimulerende inrichting JGZ.

Ervaringen horen van collega’s?

Graag nodigen we jullie uit voor de online kick off op 17 september 2024 van 16.00-17.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst nemen we jullie graag mee in de mogelijkheden, de ervaringen en de werking van een beweegstimulerende inrichting.

Voorproefje

Als resultaten van het werken met een beweegstimulering inrichting wordt o.a. genoemd;

1. Professionals praten vaker en anders over bewegen

2. Professionals zijn trots, voelen zich professioneler

3. Kinderen worden uitgenodigd meer te bewegen en doen dit ook

4. Ouders bewegen mee of doen voor

5. We doen meer aan collectieve preventie, werken meer wijkgericht samen en hebben het beweegaanbod kunnen vergroten.

Afvaardiging

Ben je benieuwd? Wil je ook hier mee aan de slag of wil je jouw locaties uitbreiden met de beweegstimulerende inrichting, stuur de mail dan door naar degene die namens jullie organisatie dit kan oppakken of onderzoeken.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link. Voor alle deelnemers hebben we een pakketje met stickers, voor boven het aankleedkussen, in de digitale goodiebag zitten.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.