JGZ Live!

20 december 2022 15:00 - 16:30 Online

In 2022 stond de toekomstagenda ‘Publieke gezondheid voor de jeugd’ centraal in JGZ Live!

Maandelijks kwamen JGZ-ers uit het hele land, vanuit verschillende rollen, digitaal samen om met elkaar in gesprek te gaan over de thema’s in de toekomstagenda.

Zo startte NCJ-directeur Igor Ivakic het gesprek en verbond hij dit aan de actualiteit van het dalende vertrouwen in de overheid. Is er nog voldoende vertrouwen in de JGZ? Kim Speekhout nam het stokje over en gaf een inkijkje hoe GGD Drenthe vorm geeft aan een toekomstbestendige JGZ.

Thema’s als maatschappelijke opgaven werden besproken evenals de (nieuwe) rollen van de JGZ. Directeur GGD Brabant Zuidoost Thieu Smeets nam ons mee in de I-JGZ over hoe digitaal we denken en doen en Daniël Muller, manager gezond leven en JGZ van GGD Gelderland-Zuid startte de dialoog over wat er gaande is in de veranderende omgeving. In november heeft Femke Breman, hoofd JGZ van de GGD Amsterdam de aftrap gegeven over het arbeidsmarktvraagstuk .

Stuk voor stuk boeiende sessies waar steeds weer meer inspiratie uitgehaald werd dan alleen op het thema dat centraal stond. Dit omdat er ook onderling gedeeld werd hoe organisaties de toekomstagenda intern agenderen. Stukken die naar aanleiding van de toekomstagenda werden geschreven en uitgewerkt werden collegiaal gedeeld en er ontstond meer zicht en verbinding in de ontwikkelingen en mogelijkheden van samenwerking.

We sluiten dit jaar af met een terugblik op alle sessies samen met de meeste sprekers die dit jaar de dialoog op de deelonderwerpen van de toekomstagenda gestart zijn. Het belooft een boeiend gesprek te worden!

Meld je aan

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.