JGZ Live!

22 november 2022 15:00 - 16:30 Online

Dinsdag 22 november bespreken we in JGZ Live! wat de gezamenlijke toekomstvisie op de wijze van zorg en dienstverlening van de JGZ is, in het licht van het  arbeidsmarktvraagstuk uit de JGZ toekomstagenda. Femke Breman, hoofd JGZ van de GGD Amsterdam, opent deze keer de dialoog om samen met collega’s uit het hele land vanuit allerlei rollen het gesprek hierover aan te gaan.

Programma

Hoe zorgen we ervoor dat kinderen de beste jeugdgezondheidszorg krijgen waar ze recht op hebben? Passend bij de wensen en behoeften van ouders en opvoeders? Kan dat op de manier zoals we nu werken? Net als in andere sectoren kent ook de JGZ grote uitdagingen ten aanzien van de arbeidsmarkt. Het (nu al) tekort aan zorgprofessionals (o.a. aan jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen) zal de komende jaren verder toenemen en dat vraagt om een heroriëntatie en een toekomstvisie.

Sluit aan en doe mee in de dialoog over dit deel uit de toekomstagenda. Vragen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Welke diensten leveren we en welke willen we ontwikkelen?
  • Welke professionals hebben we hiervoor de komende 10-20 jaar nodig?
  • Wat kan taakherschikking bieden?
  • Wat zijn de digitale mogelijkheden?
  • Hoe kunnen we innoveren?
  • Hoe moeten we de opleidingen inrichten? Wellicht moeten we investeren in het opleiden van mensen met een achtergrond in sociaal werk en pedagogiek waardoor verpleegkundigen of artsen vrijgespeeld worden, die elders in de keten hard nodig zijn?

Meld je aan

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.