Conferentie ‘Wegwijs in welbevinden’

14 oktober 2024 09:30 - 16:30 1931 in 's-Hertogenbosch

Het Nationaal Programma Onderwijs en het NCJ nodigen je graag uit voor Wegwijs in welbevinden, dé dag voor onderwijsprofessionals in het funderend onderwijs. Op maandag 14 oktober 2024 vindt de conferentie Wegwijs in welbevinden plaats in congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch. Bekijk alvast het programma met daarin de onderwerpen van de sprekers.

Welbevinden van leerlingen én professionals

Wanneer leerlingen zich veilig voelen en een bepaalde mate van welbevinden ervaren, kunnen ze tot leren, zelfontplooiing en talentontwikkeling komen. Andersom geldt ook: goed onderwijs bevordert het welbevinden van leerlingen. De coronacrisis had hierop een grote impact. Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs is daarom stevig ingezet op beide aspecten.

Het helpt leerlingen als jij ook goed voor jezelf en je collega’s zorgt. Maar hoe doe je dat in je dagelijkse werk, als de werkdruk hoog is? Hoe maak je een weloverwogen keuze uit alle aanbod? En bovenal: hoe werk je aan welbevinden op een schoolbrede en samenhangende manier die ook echt werkt?

Tijdens deze werkconferentie maken we je wegwijs:

  • Hoe je op school het welbevinden van leerlingen kan vergroten
  • Hoe je intern en extern hulp organiseert en
  • Wat je kunt doen om je eigen veerkracht te versterken.

Er is volop ruimte om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en je te laten inspireren. Hiermee kun je op jouw school direct (verder) aan de slag.

Wegwijs in welbevinden is voor schoolleiders, leraren, ib’ers, teamleiders, zorgcoördinatoren, schoolbestuurders en het onderwijsondersteunend personeel in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en gespecialiseerd (voortgezet) onderwijs, voor bestuurders en (beleids)adviseurs van gemeenten en GGD’en, samenwerkingsverbanden en andere organisaties die scholen ondersteunen bij het werken aan welbevinden.

Aanmelden

We hopen je op deze dag te zien! Aanmelden kan hier.

Deze conferentie wordt georganiseerd door de Kenniscommunity van het Nationaal Programma Onderwijs, bestaande uit de PO-Raad, VO-raad, AVS, AOb, FvOv, Stichting Platforms vmbo, Sectorraad Praktijkonderwijs, Sectorraad GO en het ministerie van OCW. De Kenniscommunity organiseert deze dag in nauwe samenwerking met Welbevinden op School, Gezonde School, de Coalitie Welbevinden (NJi, NCJ, NIP Schoolpsychologen, Gezonde School, Trimbos-instituut en Pharos) en het ministerie van VWS.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.