Nieuwsbericht

Samen met jongeren werken aan mentale gezondheid

vrijdag 11 oktober 2019

Op dinsdag 8 oktober, tijdens de Games for Health Europe Conference, zijn een groep gemotiveerde jongeren en betrokkenen samengekomen en hebben zij gesproken over ‘lekker in je vel zitten’. Open en eerlijk werd er, onder leiding van twee jongvolwassen coaches, gesproken over gevoelens. Wat is mentale/fysieke gezondheid nu eigenlijk en waarom is het zo belangrijk?

Aansluitend hebben de jongeren de workshop ‘Young Impact’ begeleid, welke met veel enthousiasme werd ontvangen door de conferentie bezoekers. De workshop ging over druk, twijfels en angsten die de jongeren en andere deelnemers aan de workshop ervaren en voelen. Iedereen werd actief betrokken.

Na de workshop gaf NCJ adviseur Wico Mulder een keynote over de urgentie van aandacht voor de promotie van mentale gezondheid onder jeugdigen. Een mooi en treffend gesprek met Yusuf Khalid (Nederlandse koning van de Jeugd) over mentale gezondheid was onderdeel van deze keynote. Yusuf is o.a. bekend van zijn treffende troonrede op ‘kleine prinsjesdag’, waarin hij aandacht vroeg voor depressies onder jongeren. De keynote werd samen met de aanwezige jongeren en onder luid applaus van het publiek afgesloten met de lancering van een ware ROCKET: de lancering van Project.Real.Talk.

Project.Real.Talk

Vanuit het streven naar een wereld waarin alle kinderen veilig, gezond en kansrijk opgroeien zijn het NCJ en Games for Health een samenwerking aangegaan, in de vorm van Project.Real.Talk. Vanuit ervaringen met en geïnspireerd door o.a. Pokémon Go van de Publieke Gezondheid en Bliep! gaan zij een bedrijf realiseren met, voor en door jongeren. Ze gaan oplossingen bedenken en bouwen op de vraag: ‘Wat moet je weten en doen om mentaal en fysiek gezond volwassen te worden?’ Een grote uitdaging en uniek project. Meer weten of meedoen? Neem contact op met Wico Mulder of Michel Osseweijer

Games for Health Europe Foundation

Games for Health Europe Foundation is de toonaangevende professionele organisatie op het gebied van toegepaste games voor gezondheid in Europa. Het doel is om gametechnologie te ontwikkelen die de gezondheid en de gezondheidszorg verbeteren. Lees meer