Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Tanja Geerdes-Maas adviseur
Telefoon:
E-mail: Tijdelijk niet aanwezig.

Registratieprotocol rotavaccinatie nu beschikbaar

woensdag 25 maart 2020

Kinderen geboren op of na 1 juni 2020, die vallen in een bepaalde risicogroep, krijgen de rotavaccinatie aangeboden. Er is nu een registratieprotocol beschikbaar dat gebruikt kan worden om de werkwijze met betrekking tot de rotavaccinatie te registreren.

BDS-elementen voor registratie

Voor een zorgvuldige registratie zijn ook nieuwe BDS-elementen nodig, zoals blijkt uit de richtlijn rotavaccinatie van het Rijksvaccinatieprogramma. Het is nog niet duidelijk wanneer deze BDS-elementen in de dossiers en de berichten door de softwareleveranciers ingebouwd kunnen worden. Ter overbrugging zijn er twee opties voor JGZ-organisaties om toe te passen:

  • De JGZ-organisatie bouwt zelf de nieuwe BDS-elementen in hun dossier in. Zodra de BDS-elementen door de softwareleverancier zijn ingebouwd en er een BDS-nummer bekend is, kan dit nummer alsnog aan deze BDS-elementen gekoppeld worden.
  • De JGZ-organisatie spreekt intern af waar de af- en overwegingen voor het wel of niet geven van een rotavaccinatie worden genoteerd.

In beide gevallen komt de informatie bij het overdragen van een dossier in een PDF-bestand terecht, totdat de BDS-elementen zijn ingebouwd in de dossieroverdracht berichten.

Vragen?

Heb je vragen over de rotavaccinatie of de registratie hiervan? Neem contact op met NCJ-adviseur Tanja Geerdes-Maas via tgeerdes@ncj.nl.